PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σπ. Σταυρούλιας: Αναγκαίο να υπάρξει επιδότηση στις ανοικτές επιχειρήσεις


Ουσιαστικές απαντήσεις για το οικονομικό τοπίο στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού έδωσε στην εκπομπή LIVE NEWS του MEGA, ο οικονομολόγος και Πρόεδρος επιτροπής λογιστών Επαγγελματικού επιμελητηρίου Αθηνών, Σπύρος Σταυρούλιας.

Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο ο κ. Σταυρούλιας τόνισε ότι από την Κυριακή το βράδυ αναμένεται να κλείσουν όλα τα ξενοδοχεία ενώ με μικρές εξαιρέσεις κάποια θα παραμείνουν ανοιχτά.

Οι τράπεζες αναμένεται να έρθουν σε επαφή με τους δανειολήπτες ώστε να ενεργοποιηθεί η  αναστολή των τριών μηνών, σημειώνει, τονίζοντας πως δε θα γίνει αυτόματα.

Σχετικά με το δώρο του Πάσχα, το οποίο καταβάλλεται μέχρι τις 15/4, σημείωσε πως «υπάρχει πρόβλημα», καθώς αποτελεί δύσκολη η καταβολή του από επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν κατά την επιδημία, ενώ η μη καταβολή του αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Όπως πρότεινε ο οικονομολόγος θα πρέπει να υπάρξει επιδότηση του δώρου Πάσχα στις ανοιχτές επιχειρήσεις, οι οποίες πρέπει με κάποιο τρόπο να στηριχτούν.

Σχετικά με το επίδομα των 800 ευρώ ο οικονομολόγος έκανε λόγο για μια «ευχάριστη αδικία». Υπάρχουν, όπως ανέφερε, άτομα με ημιαπασχόληση στην εστίαση οι οποίοι παρότι αμείβονται πολύ χαμηλά θα πάρουν 800 ευρώ, ενώ καλεί το υπουργείο να καθορίσει τον όρο του «ελεύθερου επαγγελματία» χωρίς ασάφειες, οι οποίοι επίσης δικαιούνται το επίδομα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment