PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σπουδαία αρχαιολογική ανασκαφή στο Περιστέρι (photos)


Μια σπουδαία αρχαιολογική ανασκαφή και συγχρόνως ανακάλυψη συντελείται το τελευταίο διάστημα στο Περιστέρι.

Επί της οδού Πλάτωνος(!) 37 στο Μπουρνάζι έπειτα από το γκρέμισμα και την ανασκαφή οικοπέδου μονοκατοικίας στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου υπήρξαν αρχαιολογικά ευρήματα που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αποτελούν σημαντικές ανακαλύψεις.

Από την πρώτη στιγμή με την εμφάνιση των ευρημάτων υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από την Αρχαιολογική υπηρεσία που δούλεψε στο σημείο φέρνοντας στο φως κομμάτι αρχαίας οδού και αρχαίου αγωγού υδροδότησης.

Στοιχεία που φανερώνουν την ύπαρξη ζωής στο Περιστέρι κατά τις αρχαίες περιόδους και έχουν εντοπιστεί σύμφωνα με πληροφορίες και σε άλλα σημεία της πόλης.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι εργασίες στο συγκεκριμένο οικόπεδο θα καθυστερήσουν αφού με την ανακάλυψη των αρχαίων ευρημάτων αναμένεται να αλλάξει και ολόκληρο το σχέδιο του κατασκευαστή.

Από την Αρχαιολογική υπηρεσία δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση για τα ευρήματα ώστε μα γνωρίζουμε με ακρίβεια την χρονολογία.

Όσον αφορά την προγενέστερη κατάσταση στο νούμερο 37 της οδού Πλάτωνος σύμφωνα με μαρτυρίες συμπολιτών μας τη δεκαετία του 50’ και του 60’ υπήρχε στο σημείο ταβέρνα και δίπλα θέατρο σκιών. Αργότερα λειτούργησε στο σημείο το γνωστό μαγαζί «Καραγκιόζης» που αργότερα μεταφέρθηκε στην οδό Τρώων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Leave a Comment