PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σπείρα έκλεβε οχήματα και πουλούσε τα ανταλλακτικά τους


Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπραττε κλοπές οχημάτων τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν τα ανταλλακτικά τους στην αγορά, εξάρθρωσε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Στην υπόθεση εμπλέκονται έξι άτομα, ηλικίας από 37 έως και 70 ετών, εκ των οποίων τα πέντε συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη, έπειτα από επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο 63χρονος «αρχηγός» του κυκλώματος είναι υπόδικος σε κατάστημα κράτησης, καθώς είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο για προμήθεια και εμπορία μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, η οποία κατασχέθηκε στο Εκουαδόρ.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν δέκα έρευνες σε σπίτια, οχήματα, αποθήκες και καταστήματα σε περιοχές της Αττικής, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

48 κινητήρες αυτοκινήτων, με πλαστογραφημένους – παραποιημένους αριθμούς πλαισίου, τρία Ι.Χ.Ε. οχήματα, τρία Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, 34 μονάδες ABS, πλήθος από ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, ειδικός τεχνολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση οχημάτων, δύο συσκευές εντοπισμού μηχανημάτων γεωγραφικού εντοπισμού (gps TRACKER), μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών αυτοκινήτων, εργαλεία αποσυναρμολόγησης οχημάτων, αλλά και χρηματικό ποσό 3.720 ευρώ.

Από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εξιχνιασθεί μέχρι στιγμής 16 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, ενώ εκτιμάται ότι τα μέλη του κυκλώματος εμπλέκονται σε δεκάδες ακόμη περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο 63χρονος αρχηγός του κυκλώματος συντόνιζε και επόπτευε τα υπόλοιπα μέλη με τη βοήθεια 37χρονου συγγενικού του προσώπου, που επίσης συνελήφθη.

Και οι δύο κατηγορούμενοι ήταν ιδιοκτήτες εταιρειών, που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία τρακαρισμένων οχημάτων και την πώληση εξαρτημάτων τους.

Οι συλληφθέντες αγόραζαν τρακαρισμένα οχήματα με σοβαρές συνήθως ζημιές και βλάβες σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Με τα εξαρτήματα, που προέρχονταν από τα κλεμμένα οχήματα, τα επισκεύαζαν, ενώ στη συνέχεια, είτε τα πωλούσαν είτε τα χρησιμοποιούσαν στις εταιρείες ενοικιάσεων που διέθεταν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment