PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σπείρα έκλεβε κατοικίες στη Δυτική Αττική


Σε τουλάχιστον 41 κλοπές από κατοικίες στη Δυτική Αττική και μία ληστεία, με συνολική λεία που ξεπερνά τις 218.000 ευρώ, καθώς και σε τρεις κλοπές οχημάτων, εμπλέκεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας.

Πρωινές ώρες της Τετάρτης, σε αστυνομική επιχείρηση στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, των Τμημάτων Ασφαλείας Μεγαρέων και Ασπροπύργου και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ηλικίας 26, 23, 21 και 16 ετών, ως μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και πέμπτο μέλος.

Όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι, από τον Νοέμβριο του 2019, δρούσαν κυρίως σε Ελευσίνα, Μαγούλα, Μάνδρα, Ασπρόπυργο, Άνω Λιόσια και Αιγάλεω.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν αρχικά μονοκατοικίες και διαμερίσματα. Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν είτε κλεμμένα αυτοκίνητα, είτε δικά τους, στα οποία φρόντιζαν να αποκρύπτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Στη συνέχεια, κατόπτευαν τον χώρο κι έμπαιναν στα σπίτια, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο, τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες με διαρρηκτικά εργαλεία, κι αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα αξίας.

Μάλιστα, δεν δίσταζαν σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτοί, να ασκήσουν βία σε βάρος των ενοίκων προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και να εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ότι σχεδόν πάντα αφαιρούσαν από τις κατοικίες μαξιλαροθήκες, για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία.

Σε έρευνες στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα και πιστόλι ρεπλίκα.

Κατηγορούμενοι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, εμπρησμό και παράβαση του Νόμου περί όπλων, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment