PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σοκάρει ο αριθμός των κακοποιημένων παιδιών στην Ελλάδα


Η παιδική κακοποίηση στη χώρα μας καλά κρατεί, καθώς, σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού, περισσότερα από 700 ανήλικα παιδιά σε όλη τη χώρα έχουν κακοποιηθεί σωματικά, σεξουαλικά, συναισθηματικά, τους τελευταίους δέκα μήνες.

Η παιδική κακοποίηση στη χώρα μας καλά κρατεί, καθώς, σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού, περισσότερα από 700 ανήλικα παιδιά σε όλη τη χώρα έχουν κακοποιηθεί σωματικά, σεξουαλικά, συναισθηματικά, τους τελευταίους δέκα μήνες, με τα μισά εξ αυτών να έχουν υποστεί, σύμφωνα με ειδικούς, βαρύτατες βλάβες στην ψυχική και σωματική τους υγεία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, καταγράφηκαν συνολικά 369 καταγγελίες που αφορούσαν 711 περιστατικά κακοποίησης παιδιών ηλικίας από μηνών έως και 18 χρόνων, ενώ σε ποσοστό 92% θύτες είναι οι ίδιοι οι γονείς.

Ωστόσο, οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των παιδιών που πέφτουν θύματα βίαιης συμπεριφοράς, κυρίως από άτομα του περιβάλλοντός τους, είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνει ότι γνωρίζει περιστατικό κακοποίησης στο ευρύτερο περιβάλλον του, ωστόσο μόνον ένας στους 10 το κατήγγειλε στις αρμόδιες αρχές.

Σε ό,τι αφορά δε την ηλικία των θυμάτων, το 72% ανήκει στην πιο τρυφερή κι ευαίσθητη φάση της ζωής τους, καθώς είναι ηλικίας μέχρι και 12 χρόνων. Σχετικά με το φύλο δεν προκύπτει ιδιαίτερη διαφοροποίηση: από τις 711 καταγγελίες που έγιναν, οι 301 αφορούσαν αγόρια, οι 306 κορίτσια ενώ σε 104 περιπτώσεις δεν προσδιορίστηκε το φύλο και η ηλικία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος μίλησε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, «η παιδική κακοποίηση δεν γνωρίζει κοινωνικά, οικονομικά, μορφωτικά ή άλλα όρια και οι γονείς των παραμελημένων παιδιών δεν είναι απαραίτητα φτωχοί».

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση στις 19 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκαια: Σκότωσε στη μέση του δρόμου τον γαμπρό του με καραμπίνα

Peristeri News

Ο Μάρτιος μας «υποδέχεται» με δύο τριήμερα

Peristeri News

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Leave a Comment