PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σκοπιανός αντιπρόεδρος: Επισημοποιείται η χρεοκοπία της Ελλάδας


Μια ακόμα προκλητική δήλωση για την Ελλάδα, αυτη τη φορα από τον Σκοπιανό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ζόραν Στάβρεσκι.

Μια ακόμα προκλητική δήλωση για την Ελλάδα , αυτη τη φορα από τον Σκοπιανό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ζόραν Στάβρεσκι:

«Η απόφαση για την απομείωση του χρέους της Ελλάδας κατά 50%, πρακτικά σημαίνει ότι επισημοποιείται η χρεοκοπία της χώρας αυτής και η αδυναμία της να αποπληρώσει τα χρέη της», δηλωσε . Εκτίμησε μαλιστα ότι η απόφαση των ηγετών των χωρών της ΕΕ για την απομείωση του χρέους της Ελλάδας δεν πρόκειται να επιλύσει όλα τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, όμως, όπως είπε, είναι θετική προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης της κατάστασης»

Ειχαν προηγηθεί ανάλογες προκλητικές δηλώσεις από τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών ο οποίος κάλεσε τους Ελληνες να πανε μετανάστες στην «Μεγάλη Αλβανία» αλλα και ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών που είχε πει ότι οι συμπατριώτες του χαίρονται με τα δεινα των Ελλήνων.

Πάντως, ο Σκοπιανός αξιωματούχος είπε πώς «είναι θετικό ότι ελήφθη μία απόφαση παρά να σημειωνόταν μία χρεοκοπία χωρίς συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως αυτή θα είναι η τελική λύση για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και τις άλλες χρεωμένες χώρες.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι τί θα συμβεί εάν υπάρξουν παρόμοιες εξελίξεις σε Ιταλία και Ισπανία, δηλαδή σε μεγαλύτερες χώρες όπου οι επενδυτές δεν θα αποδεχτούν απομείωση του χρέους ή όπου υπάρχει έλλειψη πόρων για τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η συμφωνία που επετεύχθη δίνει στην Ελλάδα μόνο προσωρινά βοήθεια και υποστήριξη έτσι ώστε να αποφευχθεί πλήρης χρεοκοπία».Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ εκτίμησε ακόμη πως η Ελλάδα πρόκειται να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στο μέλλον.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment