PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Σκληραίνει τη στάση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ


Τα σκουπίδια πνίγουν τις πόλεις.

Συνεχίζονται και αυτή τη βδομάδα οι καταλήψεις των ΧΥΤΑ όλης της χώρας από εργαζομένους στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) που αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών και να υπάρχουν πλέον ορατοί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ επιμένει στη συνέχιση των κινητοποιήσεων τουλάχιστον μέχρι αύριο, παρά την εισαγγελική παρέμβαση την Παρασκευή στον ΧΥΤΑ της Φυλής αλλά και τις εκκλήσεις δημάρχων για άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών.

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Νίκος Σαράντης, συναντήθηκε χτες με τους εργαζομένους της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ζήτησε να σταματήσει σήμερα κιόλας η κατάληψη του ΧΥΤΑ της Φυλής.

Ο κ. Σαράντης αναγνώρισε τις απώλειες που έχουν υποστεί στα εισοδήματά τους οι εργαζόμενοι στους δήμους, αλλά τόνισε ότι τα σοβαρά προβλήματα από την επιδείνωση του καιρού και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους καταληψίες.

Πάντως, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους και γι’αυτό αύξησαν και την περιφρούρηση στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει ότι «οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να καμφθούν από εκβιασμούς, απειλές και χρήση των κατασταλτικών μηχανισμών που επιστρατεύει η κυβέρνηση και δυστυχώς και κάποιες δημοτικές Αρχές, όπως αυτή του κ. Καμίνη» και καταλήγει ότι «κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία των κινητοποιήσεων είναι να μη λειτουργεί ο ΧΥΤΑ Φυλής», καλώντας τα σωματεία να συμβάλλουν στην κατάληψη «με όσο κόσμο μπορούν».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αττική παράγονται πάνω από 7500 τόνοι σκουπιδιών ημερησίως που είναι εκτεθειμένα πλέον στους δρόμους, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα αλλά και πιθανώς προβλήματα λόγω των βροχοπτώσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment