PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σκληρές μάχες στις πόλεις


Άγριες μάχες μεταξύ δυνάμεων του Μ. Καντάφι και αντικαθεστωτικών για τον έλεγχο των πόλεων Ρας Λανούφ και Μπιν Ζαουάντ, βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λιβύη.

Άγριες μάχες μεταξύ δυνάμεων του Μ. Καντάφι και αντικαθεστωτικών για τον έλεγχο των πόλεων Ρας Λανούφ και Μπιν Ζαουάντ, βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λιβύη.

Οι δυνάμεις του Καντάφι, πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή κατά της πετρελαιοπαραγωγού πόλης Ρας Λάνουφ, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο των ανταρτών.

Νωρίτερα, μία νέα εξέγερση των αντικαθεστωικών ξέσπασε 100 χλμ νοτιοανατολικά της Τρίπολης και οι δυνάμεις του Καντάφι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν προς την περιοχή.

Νωρίτερα, δυνάμεις του Καντάφι, προήλασαν α ανατολικά της ανακαταληφθείσας πόλης Μπιν Ζαουάντ, με κατεύθυνση την Ρας Λάνουφ η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 60 χλμ.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Επαναστατικός Στρατός έχει προωθήσει στη Ρας Λανούφ, από 18-22000 εθελοντές.

Στη Ρας Λανούφ, η κατάσταση είναι δραματική και το μικρό νοσοκομείο της πόλης έχει γεμίσει από τραυματίες ενώτο ιατρικό προσωπικό δεν προλαβαίνει να συνδράμει τους μαχητές που διακομίζονται

Εξίσου δραματική, από ανθρωπιστικής πλευράς είναι η κατάσταση και στην πόλη Αλ Ζαουίγια, όπου δεκάδες είναι οι νεκροί και οι τραυματίες.

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις των εξεγερθέντων Λίβυων απελευθέρωσαν οκτώ Βρετανούς, που αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν κατάσκοποι.

Σύμφωνα με τους ίδιους οι οκτώ Βρετανοί, προσγειώθηκαν με ένα ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερώσει . Επιπλέον, σύμφωνα με τους εξεγερθέντες πάνω τους βρέθηκαν όπλα προηγμένης τεχνολογίας.

Νεότερη εξέλιξη ωστόσο αναφέρει, ότι οι εξεγερθέντες, δέχθηκαν τις εξηγήσεις που τους δόθηκαν και το επεισόδιο που έριξε σκιά στις σχέσεις τους με το Λονδίνο, έληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment