PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Σκαραβαίος κινείται με ανθρώπινα περιττώματα


Μια εναλλακτική πηγή ενέργειας

Ένας σκαραβαίος που καίει μεθάνιο, το οποίο προέρχεται από ανθρώπινα περιττώματα παρουσιάστηκε στη Βρετανία. Το νέο… οικολογικό μοντέλο ονομάζεται Βio-Βug και χρησιμοποιεί μια εναλλακτική μορφή ενέργειας για τα αυτοκίνητα.

Η ιδέα ανήκει στη βρετανική εταιρεία Geneco, η οποία ειδικεύεται στον τομέα της ανακύκλωσης και δημιούργησε τον… βιολογικό Σκαραβαίο.

Ο cabrio Σκαραβαίος χρησιμοποιεί ως καύσιμο το μεθάνιο, που προέρχεται από μια μονάδα καθαρισμού λυμάτων.

Σύμφωνα με την εταιρεία Geneco, τα απόβλητα από τουαλέτες 70 νοικοκυριών αρκούν, για να εξασφαλίσει ενέργεια το Bio-Bug για να καλύψει περίπου 15,000 χιλιόμετρα.

Το αέριο προέρχεται από τη ζύμωση ανθρώπινων λυμάτων και αφού έχει υποστεί προηγουμένως την κατάλληλη επεξεργασία, ώστε να αφαιρεθεί από τη σύνθεσή του μεταξύ των άλλων και το διοξείδιο του άνθρακα.

Έτσι προκύπτει ένα καθαρότερο μεθάνιο, το οποίο δεν επηρεάζει αρνητικά τις επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Δεν υπάρχει καμία διαφορά στην οδήγηση του πράσινου Σκαραβαίου σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα συμβατικής τεχνολογίας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο δίλιτρος κινητήρας μεθανίου επαρκεί για να αγγίξει η τελική ταχύτητα του Bio-Bug, τα 183χλμ.

Εφόσον ολοκληρωθεί η δοκιμαστική φάση με επιτυχία, η εταιρεία θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός στόλου οχημάτων με καύσιμο το μεθάνιο.

Η εταιρεία Greenful Company έκανε την μετατροπή του Νew Βeetle.

Για να πάρει το αυτοκίνητο εμπρός και να διανύσει τα πρώτα χιλιόμετρα καίει βενζίνη, ώσπου να φτάσει η θερμοκρασία του κινητήρα σε κανονικά επίπεδα λειτουργίας, οπότε αλλάζει αυτόματα η παροχή καυσίμου από αμόλυβδη σε μεθάνιο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment