PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σι και Τραμπ δεσμεύονται να συνεργαστούν στη μάχη κατά του κορωνοϊού


Τις καλές προθέσεις της Κίνας να βοηθήσει τις ΗΠΑ στον αγώνα κατά του κορωνοϊού εξέφρασε ο Σι Τζινπίγκ στον Αμερικανό ομόλογό του ζητώντας ωστόσο από την Ουάσιγκτον να κάνει το πρώτο βήμα για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων. Εν μέσω της πανδημίας, το επίκεντρο της οποίας μετατοπίζεται τώρα στις ΗΠΑ, Σι και Ντόναλντ Τραμπ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία η οποία, σύμφωνα και με τις δύο πλευρές, ήταν εποικοδομητική.

Έπειτα από έναν πόλεμο δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες, όσον αφορά τις ευθύνες για την πανδημία που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να εργαστούν «πολύ στενά», όπως έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός ππρόεδρος. «Η Κίνα υπέμεινε πολλά και έχει πλέον κατανοεί βαθιά τον ιό», έγραψε ο Τραμπ. «Συνεργαζόμαστε στενά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ο Σι διαβεβαίωσε ότι «η Κίνα είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να μοιράζεται ανεπιφύλακτα τις πληροφορίες και τις εμπειρίες της με τις ΗΠΑ», αλλά παρότρυνε τον Τραμπ να κάνει βήματα για να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις.

Απαντώντας στις κατηγορίες που έχουν εξαπολύσει Αμερικανοί αξιωματούχοι εναντίον του Πεκίνου, ότι απέκρυψε στοιχεία για τον νέο κορωνοϊό όταν πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, στη Βουχάν, στην κεντρική Κίνα, ο Σι επέμεινε ότι η κινεζική κυβέρνηση είναι απόλυτα διαφανής όσον αφορά τη συνεχιζόμενη κρίση δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment