PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί


Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι γιατροί που απασχολούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες διαμαρτυρόμενοι κατά του ασφαλιστικού νόμου, ενώ προγραμματίζεται και συγκέντρωση στις 13.00 έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την υποστήριξή του στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και καλεί τους γιατρούς, τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, να συμμετάσχουν στην απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η ΟΕΝΓΕ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι το νέο ασφαλιστικό δεν αφήνει κανέναν στο «απυρόβλητο» και κάνει λόγο για «μειώσεις συντάξεων μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους και επιβολή νέων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές». Χαρακτηριστικά, όπως τονίζει, αν κάποιος επιθυμεί να θεμελιώσει δικαίωμα και για δεύτερη ανταποδοτική σύνταξη ή να συνεχίσει την ασφάλισή του και σε δεύτερο φορέα ασφάλισης, επιβαρύνεται και με την εργοδοτική εισφορά.

Επίσης, επισημαίνει ότι «η ενοποίηση των ταμείων θα έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των παροχών Υγείας και Πρόνοιας και την εξίσωση προς τα κάτω. Η ασφάλιση μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση, ενταφιάζεται οριστικά ο κοινωνικός της χαρακτήρας και δημιουργείται το πλαίσιο για την απεμπλοκή του κράτους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment