PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Σε 24ωρη απεργία η ΠΟΕ-ΟΤΑ


Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), ενώ στις 10.30 το πρωί προγραμματίζεται συλλαλητήριο στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους, δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση για την υπόθεσή τους, θεωρώντας πως προσπαθεί απλά να μεταφέρει το πρόβλημα στους Δημάρχους.

Αυτός είναι και ο λόγος που αν και η νομοθετική ρύθμιση πέρασε από τη Βουλή, η Εκτελεστική Επιτροπή, αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία, εξηγούσε το σκεπτικό με το οποίο αποφάσιζε τη συνέχεια των κινητοποιήσεών της, τονίζοντας πως «Η κυβέρνηση με τις προτάσεις της προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Μεταθέτει το πρόβλημα στους δημάρχους και σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται η προκήρυξη ακόμα και των 2.500 θέσεων εργασίας».

Παράλληλα η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει λόγο για συνέχιση των κινητοποιήσεων «με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και ενότητα».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, που αποφάσισε την Τρίτη τη συνέχιση των κινητοποιήσεών της, απορρίπτοντας τις προτάσεις της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους του τομέα της καθαριότητας, αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα για να επανακαθορίσει τη στάση της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment