PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε ύφεση η φωτιά στην Εύβοια


Σε ύφεση είναι όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς στην περιοχή της Κύμης με τις πολυάριθμες πυροσβεστικές δυνάμεις όλη τη νύχτα να δίνουν μια μάχη να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς.

Χθες το βράδυ έπεσε η ένταση των ανέμων και έτσι επετράπη στις πυροσβεστικές δυνάμεις να δράσουν περιορίζοντας την έκταση των ενεργών μετώπων.

Όλη τη νύχτα πυροσβέστες έμειναν επιφυλακή ελέγχοντος στις αναζωπυρώσεις που υπήρχαν σε διάφορους περιοχές και με το πρώτο φως της μέρας τα εναέρια μέσα βοηθούν στις δύσβατες και δύσκολες περιοχές.

Ακόμη και το τελευταίο μέτωπο στο χωριό Μακρυχώρι περιορίστηκε και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος να απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Εύβοιας Γιώργο Κωστόπουλο «αυτή την στιγμή υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες τις οποίες προσπαθεί να ελέγξει η Πυροσβεστική από εδάφους και αέρος».

Σε ετοιμότητα παραμένουν το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι ενισχύσεις που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος σε χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες, αλλά και ο στόλος του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στην περιοχή για να αντιμετωπιστούν πιθανά αναπνευστικά προβλήματα των κατοίκων.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται και το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, το νοσοκομείο της Κύμης, το περιφερειακό ιατρείο Αμαρύνθου, αλλά και το κεντρικό νοσοκομείο της Χαλκίδας.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment