PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Κιθαιρώνα


Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Κιθαιρώνα.

Όπως δήλωσε αρμόδιος αξιωματικός του Π.Σ. στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πυρκαγιά δεν έχει ενεργό μέτωπο, ενώ καίει έλατα, πεύκα και πουρνάρια, μέσα σε μια χαράδρα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος επέκτασής της σε αυτήν τη φάση και καταβάλλεται προσπάθεια για την οριοθέτησή της, από τις ισχυρές δυνάμεις, που βρίσκονται στο σημείο.

Ωστόσο, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του ανάγλυφου του εδάφους, που όπως λένε έχει κλίση 70%- 80% και δεν επιτρέπει στα οχήματα να πλησιάσουν τις εστίες που είναι διάσπαρτες στην περιοχή, ενώ οι ισχυρές ριπές αέρα δυσχεραίνουν το έργο των εναέριων μέσων, καθιστώντας επικίνδυνο να κάνουν ρίψεις νερού από κοντινή απόσταση.

Έτσι το βάρος πέφτει στα πεζοπόρα τμήματα, τα οποία ενισχύθηκαν το πρωί, με εντολή του Αρχηγού του Π.Σ., αντιστράτηγου Βασίλη Ματθαιόπουλου, με ομάδες από τη Δυτική Ελλάδα, και τη Θεσσαλία.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Π.Σ., αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και εκφράζεται αισιοδοξία ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα των προσπαθειών που καταβάλλονται.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν συνολικά 205 πυροσβέστες, (εκ των οποίων 11 πεζοπόρες ομάδες), με 32 οχήματα, τέσσερις υδροφόρες των ΟΤΑ και τέσσερα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και του Στρατού, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις όταν έχουν τη δυνατότητα, ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς θα γίνει έρευνα αφού τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι ανακριτικοί υπάλληλοι, ερευνούν σοβαρά την εκδοχή κάποιου ατυχήματος.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment