PeristeriNews.gr
Lifestyle

Σε φυλάκιση τριών έως δέκα ετών καταδικάστηκε ο Μπιλ Κόσμπι


Σε φυλάκιση τριών έως δέκα ετών καταδικάστηκε ο βετεράνος τηλεοπτικός σταρ, Μπιλ Κόσπι, για σεξουαλική επίθεση στην ομογενή Αντρέα Κόνσταντ, πρώην διοικητικό του Πανεπιστημίου Temple, το 2004, στο σπίτι του στη Φιλαδέλφεια.

Ο δικαστής της Πενσιλβάνια Στίβεν Ο’ Νιλ χαρακτήρισε τον Μπιλ Κόσμπι «σεξουαλικό αρπακτικό», κάτι που θεωρήθηκε «προάγγελος» της καταδίκης του 81χρονου κωμικού.

Αυτός ο χαρακτηρισμός σημαίνει ότι ο ηθοποιός οφείλει να δέχεται ψυχανάλυση ισοβίως και να καταγραφεί και στις λίστες των καταδικασμένων σεξουαλικών δραστών.

Γείτονες και σχολεία θα ενημερώνονται για τη διεύθυνση της κατοικίας του και για τα εγκλήματά του. Παράλληλα, θα πρέπει να ενημερώνει την αστυνομία συνεχώς για το πού βρίσκεται.

Ο δικαστής θα μεταβιβάσει την ποινή στο δικαστήριο της Κομητείας Μοντγκόμερι της Πενσιλβάνια, στο τέλος της διήμερης ακροαματικής διαδικασίας.

Ο βετεράνος κωμικός κατηγορείται ότι έδωσε χάπια στο θύμα του, με αποτέλεσμα αυτή να λιποθυμήσει πριν εκείνος την κακοποιήσει ενώ ήταν αναίσθητη.

Πρόκειται για τη μοναδική υπόθεση από τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του Κόσμπι που κατέληξε στην απαγγελία κατηγοριών κατά του Αφροαμερικανού ηθοποιού.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει τη μέγιστη ποινή φυλάκισης, μεταξύ πέντε και δέκα ετών, επικαλούμενοι τη φύση του εγκλήματος του Κόσμπι, καθώς και τις άλλες κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση.

Παράλληλα, ζήτησαν από τον δικαστή να επιβάλει πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Κόσμπι και να τον βάλει να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.

Αν ζητήσει ποτέ αναστολή της ποινής του, οι εισαγγελείς θέλουν να υποχρεωθεί να υποβληθεί σε «ψυχοσεξουαλική αξιολόγηση» -την οποία είχε αρνηθεί πριν από την καταδίκη του.

Επικαλούμενοι την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του και το ότι είναι τυφλός, οι δικηγόροι τού Κόσμπι ζήτησαν να του επιβληθεί κράτηση κατ’ οίκον αντί για φυλάκιση. «Ένας άνδρας ηλικίας 81 ετών που καλά-καλά δεν μπορεί να δει, δεν αποτελεί κίνδυνο για κανένα παρ’ εκτός για τον εαυτό του» είπε ο συνήγορός του, Τζόζεφ Γκριν.

Υπενθυμίζεται πως ο Κόσμπι είχε κριθεί ένοχος στα τέλη Απριλίου του 2018 για τις κατηγορίες της νάρκωσης και της σεξουαλικής κακοποίησης της Κόνσταντ.

Είναι ο πρώτος σταρ της εποχής του κινήματος #MeToo που κρίνεται ένοχος ενώπιον δικαστηρίου για μία τέτοια υπόθεση.

Με τον Ιησού παρομοίασε τον Μπιλ Κόσμπι ο εκπρόσωπός του λίγη ώρα μετά την καταδίκη του και τον χαρακτηρισμό του ως «σεξουαλικό αρπακτικό».

«Ο Μπιλ Κόσμπι είναι μια χαρά. Γνωρίζει ότι ο Θεός τον προσέχει, ξέρει ότι όσα ειπώθηκαν ήταν ψέματα. Εδώ καταδίκασαν τον Ιησού και δείτε τι συνέβη» είπε χαρακτηριστικά ο Άντριου Γουάιατ, χαρακτηρίζοντας «αστεία» την απόφαση του δικαστή για τον πελάτη του.

«Δεν λέω ότι ο κ. Κόσμπι είναι ο Ιησούς, αλλά όλοι γνωρίζουμε τι έχει κάνει αυτή η χώρα στους μαύρους για δεκαετίες. Οπότε, ο κ. Κόσμπι είναι μια χαρά, και σε όσους θέλουν να τον κακολογήσουν έχω να πω ότι είναι και οι ίδιοι αστείοι» πρόσθεσε ο Γουάιατ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τάιλερ Μακμπέθ: Με τον Στέφανο θα παντρευτούμε το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Peristeri News

Στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω κρατείται ο Σταμάτης Γαρδέλης

Peristeri News

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Leave a Comment