PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σε υψηλά πέντε μηνών οι τιμές του πετρελαίου


Στα υψηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2018 σκαρφάλωσαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω συνεχιζόμενων μειώσεων στην προσφορά του ΟΠΕΚ, αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν και της Βενεζουέλας, αλλά και ισχυρών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που γεννούν προσδοκίες για διατήρηση της υψηλής ζήτησης ενέργειας στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ, που αγοράζουν και οι ευρωπαϊκές οικονομίες, με άνοδο της τάξης του 0,5% έσπασε το φράγματα των 70 δολαρίων, στα 70,76 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται στον ίδιο βαθμό, στα 63,48 δολάρια το βαρέλι. Και για τα δύο συμβόλαια πρόκειται για τιμές, που είχαν να εμφανιστούν στην αγορά από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι τότε είχε ήδη αρχίσει η ελεύθερη πτώση από τα υψηλά 4,5 ετών στα οποία είχαν σκαρφαλώσει οι τιμές ένα μήνα νωρίτερα, τον Οκτώβριο. Το μπρεντ είχε υπερβεί τα 86 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό τα 76 δολάρια. Έχει πια πάντως καλυφθεί πολύ μεγάλο των απωλειών του τελευταίου διμήνου του 2018.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment