PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σε πτώχευση και η γερμανική Thomas Cook GmbH


Δύο ημέρες μετά το «κανόνι» του βρετανικού ομίλου Thomas Cook, σειρά έχουν τώρα οι θυγατρικές.

Η Thomas Cook GmbH, γερμανική μονάδα του βρετανικού ταξιδιωτικού ομίλου, κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς πτώχευσης, με στόχο όπως υποστηρίζει να προστατεύσει τα brand και τις δραστηριότητές της από την κατάρρευση της μητρικής.  Σε κατάρρευση και η πολωνική θυγατρική Neckermann Polska.

«Οι διαπραγματεύσεις των δύο τελευταίων ημερών με στραγηγικούς επενδυτές έχουν δείξει ότι οι γερμανικοί βραχίονες της πρώην Thomas Cook με τα brand Νeckermann Reisen, Oeger Tours και Bucher Reisen έχουν μία ευκαιρία να έχουν μέλλον» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερμανική θυγατρική.

Η απόφαση για υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας έχει ως στόχο να αναδιαθρώσει τις δραστηριότητές της και να συνεχίσει τις κερδοφόρες λειτουργίες, επισημαίνει η διοίκηση, προσθέτοντας ότι το γερμανικό δικαστήριο θα ορίσει διαχειριστή άμεσα, ενδεχομένως και μέσα στην ημέρα.

Χείρα βοηθείας έχει εν τω μεταξύ ζητήσει και η Condor, γερμανική αεροπορική της Thomas Cook. H γερμανική κυβέρνηση θα αποφασίσει εντός της ημέρας εάν θα την προσφέρει.

Η Condor, διαβεβαίωσε ότι οι πτήσεις των 240.000 πελατών που ταξιδεύουν αυτό το διάστημα με την εταιρεία στο εξωτερικό θα πραγματοποιηθούν κανονικά, εν μέσω ανησυχιών για την βιωσιμότητά της.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει η DW, η εγγύηση αυτή δεν ισχύει όμως για τους πελάτες της Thomas Cook και θυγατρικών της εταιρειών όπως η Neckermann οι οποίες σκοπεύουν να πετάξουν μετά την πτώχευση του ομίλου από τη Γερμανία προς τουριστικούς προορισμούς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment