PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σε περίοδο λιτότητας θα μπεί η Ιταλία μέχρι το 2013


Πολύ σκληρά μέτρα για την περίοδο 2012 – 2013 στο πλαίσιο του νέου προγράμματος λιτότητας το οποίο επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Πολύ σκληρά μέτρα για την περίοδο 2012 – 2013 στο πλαίσιο του νέου προγράμματος λιτότητας το οποίο επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ώστε να επιτευχθεί η δημοσιονομική ισορροπία έναν χρόνο νωρίτερα από το προβλεπόμενο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζούλιο Τρεμόντι.

«Οφείλουμε να υποδιπλασιάσουμε σχεδόν το έλλειμμα που θα έχουμε αυτό το έτος και θα φθάσει το 3,8% -3,9%», εξήγησε ο υπουργός, ενημερώνοντας τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές για τις υποθέσεις εργασίας επί των οποίων εργάζεται η κυβέρνηση για τη διαμόρφωση του νέου προγράμματος λιτότητας το οποίο θα εγκριθεί μέχρι τις 18 Αυγούστου.

Ο Τζούλιο Τρεμόντι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η κυβέρνηση θα επέμβει για την φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών επιχειρήσεων (μέσα μεταφοράς, ηλεκτροδότηση, απορρίμματα) και αναφέρθηκε στην ιδέα της συγκέντρωσης των θρησκευτικών γιορτών τις Κυριακές για να αυξηθεί η παραγωγικότητα».

Ανακοίνωσε περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων και των συντάξεων χωρίς λεπτομερή στοιχεία και αναφέρθηκε αορίστως στην περικοπή των δαπανών λειτουργίας του κράτους (βουλευτικοί μισθοί, αριθμός περιφερειών).

Ο υπουργός έκανε επίσης λόγο για μεταρρύθμιση του εργατικού δικαίου, για να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία.

Μέχρι σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Silvio Berlusconi, είχε αντιταχθεί σε οποιαδήποτε αύξηση της φορολογίας, και προς τους πλουσιότερους των Ιταλών, οι οποίοι ευνοούνται από το σημερινό φορολογικό σύστημα.

«Η ιταλική κυβέρνηση επιδιώκει αύξηση των φόρων επί των χρηματοπιστωτικών κερδών μέχρι και 20%», πρόσθεσε ο Τρεμόντι.

Και κατέληξε: «Όλοι οι τίτλοι, πέραν των κρατικών, θα φορολογηθούν με 12,5 έως 20%».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment