PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε λειτουργία από την Τρίτη οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών


Επαναλειτουργούν από το πρωί της Τρίτης οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα.

Όπως εξήγησε, δεδομένου ότι παρατηρούνται φαινόμενα εκτεταμένης «μαύρης» εργασίας και καταστρατήγησης των υγειονομικών μέτρων, «όπως φαίνεται και με μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) το Σαββατοκύριακο. Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα, παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον». Αναλυτικά στοιχεία για τους σχετικούς ΚΑΔ θα δώσει σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Επιπλέον, υπενθύμισε πως το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή. Εξαίρεση αποτελούν η λειτουργία και μόνο της παραλαβής εκτός του καταστήματος click away που άρχισε χθες, καθώς και η επαναλειτουργία των βιβλιοπωλείων, των κομμωτηρίων και των ΚΤΕΟ, που άρχισε σήμερα, πάντα με αποστολή SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις. «Και με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται στο ακέραιο οι όροι και οι προϋποθέσεις που τέθηκαν για να αποτραπούν άσκοπες μετακινήσεις και κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού».

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως για τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία ισχύει ανώτατο όριο επιτρεπόμενων πελατών εντός του καταστήματος, ενώ για το click away δεν επιτρέπεται είσοδος εντός του καταστήματος, ούτε πληρωμή με μετρητά, ούτε ουρά άνω των 9 ατόμων στην είσοδο.

Ο υφυπουργός εξέφρασε εκ νέου την προτροπή να μη γίνουν η παραμονή και η ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αφορμή για συγχρωτισμό. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι τις συγκεκριμένες ημέρες δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις περισσότερων των εννέα ατόμων σε σπίτια προερχόμενων από δύο οικογένειες, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει για το διάστημα από 22:00-05:00.

Για τις εκκλησίες ενημέρωσε πως σήμερα θα έχουν νέα επικοινωνία ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, και τον Δεκέμβριο εξακολουθεί να ισχύει η αναστολή λειτουργίας συγκεκριμένων επιχειρήσεων-ΚΑΔ. Και για τον μήνα αυτόν, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα για:

1. Να θέσουν τους εργαζόμενους σε αναστολή σύμβασης.

2. Μείωση ενοικίου κατά 40%.

3. Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων.

4. Επιστρεπτέα Προακταβολή 5, που θα καταβληθεί τον Ιανουάριο.

5. Συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Αναφερόμενος στο εμβόλιο, σημείωσε πως η προετοιμασία της χώρας συνεχίζεται. Όπως είπε, θα ισχύσει η άυλη συνταγογράφηση αλλά και το emvolio.gov.gr, ενώ για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά μέσα, θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία και τα ΚΕΠ της χώρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας εξακολουθεί να χτυπά ολόκληρη την Ευρώπη και πως αυτά τα σταθερά υψηλά ποσοστά μόλυνσης υποχρεώνουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όχι μόνο να διατηρήσουν, αλλά και να ενισχύσουν τους περιορισμούς. Όπως συμπλήρωσε, χώρες όπως το Βέλγιο, η Γαλλία και η Ιταλία επεκτείνουν τα μέτρα και επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς για το διάστημα των εορτών.

Αναφέρθηκε και στη Γερμανία, «τη χώρα με το ισχυρότερο σύστημα υγείας και τον υψηλότερο αριθμό κατά κεφαλήν ΜΕΘ, στην ΕΕ, που δεν κατάφερε να περιορίσει το φονικό αυτό κύμα παρά τα περιοριστικά που έλαβε από τις αρχές Νοεμβρίου. Και τώρα προχωράει αναγκαστικά στην επιβολή ενός γενικού απαγορευτικού lockdown τρεισήμισι εβδομάδων έως τις 10 Ιανουαρίου του νέου έτους.

Η Γερμανία στο πρώτο κύμα της πανδημίας την άνοιξη είχε καλύτερες επιδόσεις από τους περισσότερους γείτονές της, ενώ σήμερα αντιμετωπίζει μία από τις σοβαρότερες απειλές από το δεύτερο κύμα» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Το παράδειγμα αυτό, όπως είπε, «κρούει μια μεγάλη καμπάνα κινδύνου για όλους μας», τη στιγμή που «το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει βαρύ. Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας κι ακόμη περισσότερο στις ΜΕΘ, καθώς οι διασωληνωμένοι μας χθες ήταν 552» σημείωσε.

Με δεδομένο ότι «από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, με αυτόν το γνώμονα αποφάσισε να συνεχιστούν έως και τις 7 Ιανουαρίου τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του lockdown ώστε όλοι μαζί οι πολίτες με πίστη στις δυνάμεις μας να περάσουμε με ασφάλεια αυτές τις διαφορετικές γιορτές» συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Έκρηξη από γκαζάκια στην είσοδο κολλεγίου στον Ταύρο

Peristeri News

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment