PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 31χρονος διαδηλωτής


Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 31χρονος διαδηλωτής που τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας.

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 31χρονος διαδηλωτής που τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας. Αντίθετα, ομαλά εξελίσσεται η πορεία της υγείας του δεύτερου διαδηλωτή, 29 ετών, ο οποίος υποβλήθηκε σε αφαίρεση σπλήνας.

Ο 31χρονος Ιωάννης Καυκάς νοσηλεύεται διασωληνωμένος, σε καταστολή και με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, ο νέος φέρει τουλάχιστον δύο τραύματα στο κρανίο, που προκλήθηκαν από αμβλύ όργανο, και η κατάσταση στην οποία διακομίστηκε ήταν τόσο σοβαρή ώστε αν δεν επενέβαιναν αστραπιαία, όπως είπαν, θα είχε χάσει τη ζωή του ή θα ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Σύμφωνα μάλιστα με την τοπική ένωση νοσοκομειακών γιατρών, ο τραυματίας βρισκόταν σε «προθανάτιο κατάσταση» όταν εισήχθη στο νοσοκομείο.

Οπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, ο Ιωάννης Καυκάς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου στις 14.45 της Τετάρτης με σταδιακή έκπτωση συνείδησης και «μέχρι την ολοκλήρωση της παροχής πρώτων βοηθειών παρουσίασε κώμα με συνοδό ανισοκορία και χρειάστηκε να διασωληνωθεί επειγόντως». Η αξονική τομογραφία εγκεφάλου έδειξε κατάγματα στο κρανίο και «εκτεταμένο επισκληρίδιο αιμάτωμα δεξιού ημισφαιρίου, με αξιόλογη παρεκτόπιση της μέσης γραμμής του εγκεφάλου». Ο τραυματίας οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε με επιτυχία σε κρανιοτομία για αφαίρεση του αιματώματος, αποσυμπίεση του εγκεφάλου και ανάσχεση της αιμορραγίας. Χθες η κλινική του εικόνα παρέμενε αμετάβλητη.

Παράλληλα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλοι τέσσερις διαδηλωτές που η γενική τους κατάσταση δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Σοβαρός ήταν και ο τραυματισμός του 29χρονου διαδηλωτή. Οι γιατροί [Αντρες των ΜΑΤ επελαύνουν κατά των διαδηλωτών, αψηφώντας ακόμα και τους πεσμένους στο έδαφος.] του «Ευαγγελισμού» διαπίστωσαν ότι είχε κάκωση σπλήνας και τον υπέβαλαν σε εγχείρηση σπληνεκτομής. Η μετεγχειρητική του κατάσταση εξελίσσεται ομαλά. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Μιχάλη Θεοδώρου, ο νεαρός αρχικά δήλωσε ότι έπεσε και χτύπησε, αλλά χθες δήλωσε ότι ήταν διαδηλωτής. Συνολικά τριάντα δύο διαδηλωτές εκτιμάται ότι τραυματίστηκαν στα επεισόδια της Τετάρτης, αλλά μόνο δώδεκα εξ αυτών ανέφεραν στους γιατρούς των νοσοκομείων ότι συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να εξακριβώσει τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε ο βαρύτατος τραυματισμός του 31χρονου, αφού, σύμφωνα με καταγγελίες, ο διαδηλωτής έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από άντρες των ΜΑΤ στην οδό Πανεπιστημίου. Η ηγεσία της αστυνομίας κατέσχεσε τα κλομπ, τις ασπίδες και τους ατομικούς πυροσβεστήρες από τους άντρες τεσσάρων διμοιριών των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο των επεισοδίων. Ο εξοπλισμός θα εξεταστεί εργαστηριακά προκειμένου να διαπιστωθεί αν και ποιοι αστυνομικοί τραυμάτισαν τον άτυχο διαδηλωτή. Επίσης εξετάζονται τα βίντεο από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της Πανεπιστημίου, από τις κάμερες επιτήρησης των λεωφορειολωρίδων, καθώς και από καταστήματα και τράπεζες της περιοχής. Αξιωματικοί της αστυνομίας που μετέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης στο νοσοκομείο της Νίκαιας για να διερευνήσουν την υπόθεση δέχτηκαν επίθεση από άτομα που βρίσκονταν εκεί για να συμπαρασταθούν στον τραυματία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας τραυματίστηκαν δεκαπέντε αστυνομικοί, ενώ προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στον υαλοπίνακα ενός καταστήματος και σε τρία οχήματα.

Προσαγωγές, σκηνικό πολέμου στο κέντρο και κλοπή όπλου αστυνομικού στα Προπύλαι .Τουλάχιστον εβδομήντα προσαγωγές ατόμων πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που προκλήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας από χθες νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Το σκηνικό του πολέμου ξεκίνησε σε παράπλευρους δρόμους της Ηπείρου, όπου σημειώθηκε η άγρια δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη. Για περισσότερες από δύο ώρες αρκετοί μετανάστες ξυλοκοπήθηκαν, πληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το άγριο φονικό. Μετά το κυνηγητό στα στενά του ιστορικού κέντρου της πόλης η αστυνομία κατάφερε να αποτρέψει νέες συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών.

Αντίστοιχη ένταση και ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα επικράτησε λίγες ώρες αργότερα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου. Μετά τις 18.00 συγκεντρώθηκαν χιλιάδες διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον ανελέητο ξυλοδαρμό του 31χρονου διαδηλωτή στην πορεία της Τετάρτης.

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε λίγο μετά τις 18.45, όταν κάποιοι από τους διαδηλωτές αντιλήφθηκαν την παρουσία δύο ανδρών της Ασφάλειας, που παρακολουθούσαν την πορεία από την οδό Ακαδημίας με πολιτική περιβολή. Ορισμένοι από τους συγκεντρωθέντες επιτέθηκαν στους δύο αστυνομικούς ξυλοκοπώντας τους αγρίως, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν και το υπηρεσιακό όπλο του ενός εκ των δύο αστυνομικών.

Η πορεία των διαδηλωτών συνεχίστηκε, με πετροπόλεμο και ρήψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης από τα ΜΑΤ, προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα η αστυνομία ξεκίνησε τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων προκειμένου να βρεθεί το όπλο του αστυνομικού. Λίγη ώρα αργότερα, ύστερα από διαπραγματεύσεις της ΕΛ.ΑΣ. με τους διαδηλωτές, οι δράστες της επίθεσης πέταξαν το όπλο στη συμβολή των οδών Σίνα και Ακαδημίας, ακριβώς στο σημείο όπου οι ξυλοκοπηθέντες αστυνομικοί έγιναν αντιληπτοί.

Σε εισαγγελέα ανηλίκων οι 12 συλληφθέντες της Τετάρτης!

Ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας οδηγήθηκαν χθες το πρωί οι δώδεκα νεαροί που συνελήφθησαν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Δύο από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι και παραπέμφθηκαν σε εισαγγελέα ανηλίκων. Από τους άλλους δέκα, οι επτά παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή με ποινική δίωξη που ασκήθηκε, κατά περίπτωση, σε βάρος τους, για τα κακουργήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης από δράστη με καλυμμένο πρόσωπο και κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών με σκοπό να προξενήσουν κίνδυνο σε ανθρώπους και πράγματα. Οι υπόλοιποι τρεις παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο προκειμένου να δικαστούν για τις πλημμεληματικές κατηγορίες, ανά περίπτωση, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, απείθεια και παράνομη οπλοφορία, καθώς στην κατοχή κάποιων εξ αυτών βρέθηκαν ρόπαλα, μαχαίρια, μεταλλική γροθιά και άλλα αντικείμενα.

Σε διαθεσιμότητα οι τέσσερις (βάναυσοι) αστυνομικοί

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Ελευθέριου Οικονόμου τέσσερις αστυνομικοί των ΜΑΤ που απεικονίζονται σε βίντεο να χτυπούν βάναυσα έναν διαδηλωτή. Το συγκεκριμένο βίντεο, που αναρτήθηκε στο Internet, δείχνει δύο άντρες των ΜΑΤ να χτυπούν με κλομπ τον πεσμένο στο έδαφος διαδηλωτή, έναν άλλο να τον χτυπά με την ακμή της ασπίδας καθώς και έναν ακόμη να αποκόπτεται από τη διμοιρία του και να τον κλοτσά στο κεφάλι. «Στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των τριών αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης που φέρονται να επιδεικνύουν βάναυση συμπεριφορά σε βάρος πολίτη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ. «Οι τρεις αστυνομικοί καθώς και ο επικεφαλής αξιωματικός τους τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση. Παράλληλα, για το συγκεκριμένο περιστατικό διενεργείται προανάκριση υπό την εποπτεία του αρμόδιου εισαγγελέα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Σε κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών προχώρησαν χθες άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης απέστειλε έγγραφο προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, με το οποίο του γνωστοποίησε ότι το κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου τελεί υπό κατάληψη από περίπου τριάντα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στην επιστολή του ο πρύτανης αναφέρει ότι δεν υπάρχουν φθορές στο πανεπιστημιακό κτίριο και προσθέτει ότι το πρυτανικό συμβούλιο βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή, χωρίς όμως να ζητά οποιαδήποτε παρέμβαση. Ο κ. Πελεγρίνης απέστειλε ανάλογο έγγραφο και στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment