PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σε κλοιό και σήμερα η Ακρόπολη


Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν λειτουργεί, μετά την απεργία που κήρυξαν οι μόνιμοι υπάλληλοι, σε συμπαράσταση των συμβασιούχων.

Σε κλοιό βρίσκεται και σήμερα η Ακρόπολη. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν λειτουργεί, μετά την απεργία που κήρυξαν οι μόνιμοι υπάλληλοι, σε συμπαράσταση των συμβασιούχων.

Έξω από τον αρχαιολογικό χώρο συγκεντρώνονται συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ, που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Τον αποκλεισμό της εισόδου του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης έσπασε χθες ομάδα αστυνομικών απωθώντας συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού, που είχαν καταλάβει από την Τετάρτη το πρωί την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.

Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων οδήγησε σε συμπλοκές σώμα με σώμα με τους συμβασιούχους και ακολούθησε εκτεταμένη ρίψη χημικών και η σύλληψη ενός από τους απεργούς.

Μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, σημειώθηκαν και το απόγευμα.

«Κανένας δεν επικροτεί κανένα φαινόμενο βίας. Αλλά η Ακρόπολη αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και ουδείς δικαιούται να την κλείνει και να παρεμποδίζει χιλιάδες πολίτες που ταξίδεψαν για να τη δουν, να την επισκεφθούν», είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης.

Ο πρόεδρος των συμβασιούχων Νίκος Χασομέρης, χαρακτήρισε την επέμβαση της αστυνομίας ως τραγωδία, προσθέτοντας, ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment