PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προειδοποιούν οι δικαστές


Οι κινητοποιήσεις των δικαστών οφείλονται στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, υποστήριξε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Βασιλική Θάνου.

Οι κινητοποιήσεις των δικαστών οφείλονται στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, υποστήριξε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Βασιλική Θάνου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ενώ την ίδια ώρα οι δικαστές προειδοποίησαν πως σε περίπτωση που μειωθούν οι αποδοχές τους, θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και θα κατατεθούν αγωγές.

Σύμφωνα με την Β. Θάνου, οι δικαστές δεν ζητούν εξαίρεση από τις νέες περικοπές αλλά το ποσοστό της μείωσης να μην είναι υπερβολικό και παράλογο δημιουργώντας τη δικαιολογημένη εντύπωση ότι «ασκείται μια επιθετική πολιτική κατά των δικαστών, με στόχο τον περιορισμό της ανεξαρτησίας τους και το πλήγμα του κύρους της Δικαιοσύνης».

Η πρόεδρος της ΕΔΕ κάλεσε την κυβέρνηση «έστω και τώρα την έσχατη ώρα, να αποδείξει εμπράκτως και όχι με λόγια τον σεβασμό της στο Σύνταγμα και στον θεσμό της Δικαιοσύνης και το ενδιαφέρον της για την ανεξαρτησία των δικαστών» ενώ επεσήμανε ότι ο πολίτης δείχνει κατανόηση στις κινητοποιήσεις των δικαστών καθώς δεν θέλει έναν ευάλωτο δικαστή.

Τα μέτρα λιτότητας, συνέχισε η κ.Θάνου, επιβάλλονται κατά τρόπο κοινωνικά άνισο γιατί επιβάλλονται συνεχώς στις ίδιες κατηγορίες του πληθυσμού, δηλαδή σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (εν ενεργεία και συνταξιούχους), οι οποίοι, πέραν του ότι είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι, είναι και απόλυτα συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Αντίθετα, συνέχισε, μέχρι τώρα δεν έχουν ενεργοποιηθεί αποτελεσματικά, από τον κρατικό μηχανισμό οι αντίστοιχες διαδικασίες και έτσι, όσοι διαφεύγουν την φορολόγηση, δεν κατέστη δυνατόν να ελεγχθούν και να φορολογηθούν, ενώ εάν αυτό είχε επιτευχθεί, δεν θα ήταν αναγκαίες οι νέες μειώσεις των μισθών και συντάξεων, μειώσεις, οι οποίες, αναμφίβολα οδηγούν την οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση.

Τέλος η Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών αποφάσισε σήμερα την παράταση των κινητοποιήσεων των διοικητικών δικαστών μέχρι 12 Νοεμβρίου 2012.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment