PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης (v)


Κορυφώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή το Θείο Δράμα.

Κορυφώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή το Θείο Δράμα, με τους πιστούς να παρακολουθούν το πρωί την τέλεση της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου Ιησού στους ναούς της χώρας και το βράδυ την περιφορά ανθοστόλιστων Επιταφίων με τις υποβλητικές μελωδίες των εγκωμίων του “Άξιον Εστί” και του “Αι Γενεαί Πάσαι”, να εκφράζουν τον πόνο και την οδύνη για τη θυσία του Θεανθρώπου.

Σε κατανυκτικό κλίμα, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τελέστηκε η ακολουθία του Επιταφίου στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη.

Το πρωί, σε όλη τη χώρα, χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν στις εκκλησίες, σε κλίμα κατάνυξης, την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου Ιησού.

Με ευλάβεια προσκύνησαν τον Επιτάφιο και συμμετείχαν νοερά στη κορύφωση του Θείου Δράματος.

Στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, εψάλη η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο εσπερινός της Αποκαθήλωσης και έγινε λιτάνευση χρυσοκέντητης σινδόνης με παράσταση της αποκαθήλωσης. Χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος.

Πιστή αναπαράσταση της αποκαθήλωσης στη Μονή Πεντέλης στην Αττική. Το νεκρό σώμα του Ιησού κατεβαίνει από το Σταυρό του μαρτυρίου, τυλίγεται με τη λευκή σινδόνη και ενταφιάζεται σε παρακείμενη ειδικά διαμορφωμένη σπηλιά. Η είσοδός της σφραγίζεται με λίθο.

Στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ο οποίος κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν αυτές τις άγιες ημέρες για έξοδο από την κρίση.

Επιτάφιος θρήνος πριν από τη μεγάλη νίκη, της ζωής επί του θανάτου με την Ανάσταση του Θεανθρώπου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Leave a Comment