PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε κινητοποιήσεις καλεί η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής


Κάλεσμα στις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να προχωρήσουν άμεσα σε γενικές συνελεύσεις και μαζικές κινητοποιήσεις για δράσεις ανά σχολείο και δήμο, απευθύνει η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ το Σάββατο 24 Οκτώβρη, όπου εκτίμησε την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το ΔΣ έκρινε επιτυχή την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Οκτώβρη στο υπουργείο Παιδείας και ήταν μια πρώτη απάντηση στα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι αόριστες υποσχέσεις και η μη δέσμευση του υπουργού Παιδείας για την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως η κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών, η έκτακτη οικονομική επιχορήγηση των σχολείων λόγω της υποχρηματοδότησης, η εύρυθμη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, η διασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς όλων των μαθητών προς και από τα σχολεία τους κλπ, μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα τον αγώνα μας και τη δράση μας.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζεται δεν οφείλεται στο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας αλλά είναι αποτέλεσμα του συγκεκριμένου δρόμου ανάπτυξης που υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση. Είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων κατευθύνσεων της ΕΕ, του ΟΟΣΑ με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που οδηγούν σε εμπορευματοποίηση όλων των δομών της εκπαίδευσης.

Καλούμε τις Ενώσεις Γονέων, τους Συλλόγους Γονέων να προχωρήσουν άμεσα σε γενικές συνελεύσεις και μαζικές κινητοποιήσεις για δράσεις ανά σχολείο και δήμο.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους το συλλαλητήριο που διοργανώνεται τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη από τους μαθητές των Μουσικών, Καλλιτεχνικών και Γενικών σχολείων. Χρειάζεται να στηρίξουμε και να διεκδικήσουμε από κοινού να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες τους. Καλούμε την ΟΛΜΕ και τοπικές ΕΛΜΕ να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των μαθητών.

Επίσης αντίστοιχα το ΔΣ της Ομοσπονδίας καλεί Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων να συμπαρασταθούν στην κινητοποίηση που πραγματοποιούν γονείς και μαθητές με ειδικές ανάγκες την Τετάρτη 4 Νοέμβρη λόγω των μόνιμων και οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Τέλος, οι τελευταίες βροχοπτώσεις ανέδειξαν έντονα για μια ακόμα φορά την τραγική έλλειψη σε υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας, με συνέπεια πολλά σχολεία της Δυτικής Αθήνας να πλημμυρίσουν και μαθητές να κινδυνέψουν γιατί δεν είχαν κλείσει καν τα σχολεία. Δυστυχώς η προκλητική αδιαφορία του κράτους για έργα υποδομής και αντιπλημμυρικής θωράκισης οδήγησαν στο πνιγμό δύο συνανθρώπων μας.

Καλούμε τους Γονείς, τους Συλλόγους, τις Ενώσεις να ξεσηκωθούν, να απαιτήσουν άμεση έναρξη έργων αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας. Να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής μπροστά και στην πανεργατική απεργία της 12 Νοέμβρη με αποφάσεις, συνελεύσεις, παραστάσεις, συγκεντρώσεις και συντονισμό. Η οργάνωση του αγώνα και η επιτυχία της απεργίας είναι η καλύτερη απάντηση στα σχέδιά τους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment