PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Βελιγράδι


Οι αρχές στη Σερβία κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πρωτεύουσα της χώρας επαναφέροντας κάποιους περιορισμούς με σκοπό να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού στην πόλη.

Έτσι οι κάτοικοι του Βελιγραδίου στο εξής οφείλουν να φορούν μάσκες σε όλους τους δημόσιους εσωτερικούς χώρους, όπως και σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι ώρες λειτουργίας των κλαμπ και των καφέ θα μειωθούν, ενώ οι συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους θα επιτρέπονται με ανώτατο όριο τα 100 άτομα και σε ανοιχτούς τα 500.

Τα μέτρα αυτά ανήγγειλε χθες, Πέμπτη, το βράδυ ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη του στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS). Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι το 82% των νέων κρουσμάτων προέρχεται από το Βελιγράδι και υπογράμμισε ότι ο ίδιος υποστηρίζει τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό της πρωτεύουσας.

«Αν μπορούσα να αποφασίσω μόνος μου, θα έκλεινα το Βελιγράδι και θα επέβαλα γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βούτσιτς στην RTS προειδοποιώντας ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν αποκλείεται, εάν συνεχίσει να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση.

Εκτός από το Βελιγράδι, άλλες τέσσερις πόλεις στη Σερβία βρίσκονται από την περασμένη Δευτέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι πόλεις αυτές είναι το Κραγκούγεβατς, το Βράνιε, το Νόβι Πάζαρ και η πόλη Τούτιν.

Στην Σερβία το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 359 νέα κρούσματα κορωνοϊού και απεβίωσαν έξι ασθενείς. Από την εκδήλωση της πανδημίας έχουν καταγραφεί 287 θάνατοι από τον κορωνοϊό ενώ νόσησαν 15.195 άτομα. Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 418.879 δείγματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment