PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κω και Ρόδος


Σοβαρά προβλήματα σε σπίτια, δρόμους και καλλιέργειες της Κω και της Ρόδου προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις. Τα νερά παρέσυραν δεκάδες ΙΧ. Εκατοντάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές της Ρόδου και της Κω, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε σπίτια, δρόμους και καλλιέργειες.

Στην Κω, η απόφαση αφορά στη δημοτική ενότητα Κω και τις δημοτικές κοινότητες Ασφενδιού, Πυλίου, Καρδάμαινας, Αντιμάχειας και Κεφάλου, «ύστερα από την πρωτοφανή βροχόπτωση της 28ης Ιανουαρίου, που συνοδευόταν από έντονη χαλαζόπτωση και προκάλεσε πλημμύρες σε ολόκληρο το νησί, με αποτέλεσμα τις σοβαρές καταστροφές σε υποδομές, οικοσκευές, εμπορεύματα, γεωργική παραγωγή κ.λπ.»

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 200 κλήσεις για απάντληση υδάτων από σπίτια και καταστήμα. Εγιναν επτά απεγκλωβισμοί από υπόγεια και 40 από ΙΧ, ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν και 70 αυτοκίνητα.

Στη Ρόδο η Πυροσβεστική δέχθηκε 100 κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες, πτώσεις βράχων και καθιζήσεις σε γέφυρες.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Ροδίων Στάθη Κουσουρνά η νεροποντή προξένησε εκτεταμένες ζημιές σε έργα υποδομής, οδικά δίκτυα, δίκτυα ύδρευσης κ.λ.π. σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις περιοχές της Λίνδου, του Αρχαγγέλου, Αφάντου και της Καλλιθέας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment