PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκιδική – 6 νεκροί από τη φονική κακοκαιρία


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε πριν από λίγο η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, λόγω της φονικής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Βόρεια Ελλάδα.

Στους έξι ανέβηκε ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις προηγούμενες ώρες τον νομό Χαλκιδικής.

Πιο αναλυτικά, μία γυναίκα από τη Ρουμανία σκοτώθηκε στη Νέα Πλάγια, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Ποτίδια και άλλοι τρεις στη Σωζόπολη, όπου παρασύρθηκαν μαζί με το τροχόσπιτό τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 54χρονη Ρουμάνα υπήκοος ήταν σε ταβέρνα όπου έπεσε η στέγη, τραυματίζοντας την θανάσιμα, ενώ τραυματίστηκαν κι άλλα άτομα.

Στην Ποτίδαια ο άνδρας και το παιδί του καταπλακώθηκαν από δέντρο στο ύψος του Potidaia Palace και έχασαν τη ζωή τους.

Στη Σωζόπολη υπήρξε ανατροπή τροχόσπιτου όπου επέβαιναν τέσσερα  άτομα με ένα ζευγάρι και έναν 19χρονο να χάνει τη ζωή του, ενώ ένα ακόμη άτομο τραυματίστηκε σοβαρά. Συνολικά έχουν απεγκλωβιστεί 20 άτομα, ενώ ο αριθμός των τραυματιών είναι τουλάχιστον 32, με τους δύο να χαρακτηρίζονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η φονική καταιγίδα έπληξε τη Χαλκιδική το βράδυ της Τετάρτης, με κύρια χαρακτηριστικά τη σφοδρή βροχόπτωση και τους θυελλώδεις ανέμους. Οι περιοχές όπου αναφέρθηκαν οι νεκροί βρίσκονται στο δήμο Νέας Προποντίδας, σε μικρή απόσταση ανάμεσά τους.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν καταστροφές σε υποδομές και στο οδικό δίκτυο του νομού, το μέγεθος των οποίων αναμένεται να αποκαλυφθεί με το πρώτο φως της ημέρας. Αρκετές περιοχές του νομού βυθίστηκαν στο σκοτάδι, και το γεγονός αυτό δυσχεραίνει την πρόσβαση των σωστικών μέσων στα σημεία που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή έθεσαν σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους οι οποίες κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσουν τους εκατοντάδες πολίτες που καλούν σε βοήθεια.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη των ακραίων καιρικών φαινομένων και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη έδωσε εντολή κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί το ταχύτερο στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Leave a Comment