PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε επιφυλακή και εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός


Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου γίνονται έκτακτες συσκέψεις λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας, βρέθηκε από τα ξημερώματα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός ενημερώνεται συνεχώς από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και άλλα αρμόδια στελέχη για τις ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησαν άμεσα την επιχείρηση αποκατάστασης των ζημιών στην Κινέττα, όπου σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Επιπλέον, “επί ποδός” βρίσκεται όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με εντολή του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, ειδικά στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα το τελευταίο διάστημα, όπως στη Χαλκιδική.

«Είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση για τις μάχες με την κακοκαιρία. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει ό,τι είναι δυνατόν», τόνισε νωρίτερα στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και των ΟΤΑ πραγματοποιούν ενέργειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας που έχει διακοπεί στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου (Ολυμπία οδό), στο ύψος της Κινέττας και ειδικότερα από τον σταθμό των διοδίων Ελευσίνας έως τον Ισθμό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στην παλαιά εθνική οδό, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί, έως αυτή την ώρα, από την ευρύτερη περιοχή της Κινέττας, όπου αντιμέτωπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα, 47 κλήσεις, εκ των οποίων οι 13 αφορούν άντληση υδάτων, οι 27 απομακρύνσεις ατόμων και οι 7 κοπές δένδρων.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, μετά τις 10 το πρωί θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία της Αττικής, εκτός αυτών στα Μέγαρα και την Κινέττα που θα παραμείνουν κλειστά.

Προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία και στις συγκοινωνίες. Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας για το Μαρμάρι και τις Κυκλάδες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους τα 8 μποφόρ. Επίσης, από το Λαύριο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τη Τζιά και δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα, λόγω ισχυρών ανέμων. Επιπλέον, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό.

Εξάλλου, ανεστάλησαν προσωρινά τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου από το Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα.

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, ενώ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στη Θάσο, στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής και την Πιερία.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Οδός Πειραιώς. Κλειστή η Χαμοστέρνας προς Πειραιώς

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Οδός Πειραιώς, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας έως την Ηρακλειδών.

Κλειστή παραμένει η έξοδος προς Πειραιώς στην οδό Χαμοστέρνας στην δεξιά πλευρά, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Επίσης, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Ακτή Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά από την πύλη Ε-3 στο ρεύμα προς Κερατσίνι και στη Λεωφόρο Σαλαμίνος από τη Ζωοδόχο Πηγή έως τη λεωφόρο Φανερωμένης.

Κατερίνη: Προβλήματα στην Πιερία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Πιερία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικης Υπηρεσίας Κατερίνης Παναγιώτης Πατσιαλής πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο Ισπανό ποδηλάτη και τον σκύλο του, που διανυκτέρευαν στα Λείβηθρα Ολύμπου και δεν μπορούσαν να φύγουν από το σημείο, λόγω της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή.

Επιπρόσθετα, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης και των ανέμων που έπνεαν, δημιουργήθηκαν προβλήματα και στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης.

«Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε 8 κλήσεις από Κατερίνη και Λιτόχωρο και προχώρησε σε 4 αντλήσεις υδάτων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάστηκε στο οδικό δίκτυο της παραλίας, καθώς σε κάποια σημεία, λόγω συγκέντρωσης υδάτων, δεν μπορεί να γίνει η κυκλοφορία των οχημάτων», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Πατσιαλής.

Πρόγνωση καιρού

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Leave a Comment