PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια


Σε εξέλιξη βρίσκεται το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο – πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση. Φοιτητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, ενώ το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί παράλληλη κινητοποίηση στην Ομόνοια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο – πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση. Φοιτητές και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, ενώ το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί παράλληλη κινητοποίηση στην Ομόνοια. Λόγω της συγκέντρωσης, προκλήθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ αρκετοί δρόμοι είναι κλειστοί. Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που συνεχίζεται το ντόμινο των καταλήψεων, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου αντεπιτίθεται στις φοιτητικές παρατάξεις και τους πανεπιστημιακούς καθηγητές που κλείνουν τα Πανεπιστήμια.

Η υπουργός Παιδείας χρησιμοποίησε αιχμηρές εκφράσεις τόσο κατά των φοιτητικών παρατάξεων που κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα πανεπιστήμια αντιδρώντας στην ψήφιση του νέου νόμου-πλαισίου όσο και κατά των πανεπιστημιακών ηγετών και των συγκλήτων, που με τις αποφάσεις τους για αναβολή των Εξεταστικών ουσιαστικά υποδαυλίζουν τις καταλήψεις.

«Οταν υπάρχει πρύτανης που λέει ότι τα παιδιά ορίζουν πότε θα δώσουν εξετάσεις και όταν οι σύγκλητοι βγάζουν αποφάσεις που λένε ότι “αναβάλλουμε τις εξετάσεις για να δώσουμε τη δυνατότητα στους φοιτητές να κάνουν τις κινητοποιήσεις τους”, καταλαβαίνουμε γιατί χρειαζόταν ο νόμος και γιατί η συναίνεση σε αυτό τον νόμο δεν έγινε από τα κόμματα, επιβλήθηκε από την κοινωνία η οποία λέει “δεν πάει άλλο!” με όλη αυτή την έλλειψη ευθύνης απέναντι στο Πανεπιστήμιο» υπογράμμισε στη συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Η συντονιστική επιτροπή των πρυτάνεων -που συνεδριάζουν εκτάκτως την Παρασκευή- εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί την Αννα Διαμαντοπούλου για ύβρεις. Οι πρόεδροι των ΤΕΙ, από την πλευρά τους, οι οποίοι συνεδρίασαν χθες για να εκτιμήσουν τον νέο νόμο, τοποθετήθηκαν υπέρ των ανοικτών ιδρυμάτων – αν και στο ΤΕΙ της Αθήνας οι σπουδαστές αποφάσισαν την Τετάρτη κατάληψη – παρότι επίσης διαφωνούν με αρκετά σημεία του νέου νόμου.
Όσον αφορά στις καταλήψεις, προστέθηκαν, μεταξύ των άλλων, την Τετάρτη, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Πειραιώς και άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου της Αθήνας όπως η Νομική, τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα Πολυτεχνεία Αθήνας και Κρήτης, στα Ιωάννινα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, τη Θράκη και αλλού.

Αυτό καθώς σχεδόν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις με έμμεσο ή άμεσο τρόπο στηρίζουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της ΔΑΠ του Οικονομικού του Πανεπιστημίου Αθηνών που περιείχε βαρείς χαρακτηρισμούς ακόμη και κατά του αρχηγού της ΝΔ, οδήγησε σε απομάκρυνση του επικεφαλής της παράταξης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στιγμές τρόμου για 16χρονη στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Leave a Comment