PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Σε Δημοτικούς χώρους θα στεγαστούν το ΙΚΑ Καματερού και το Κέντρο Υγείας Μάνας και Παιδιού


Μετά από εισήγηση του Δημάρχου, Νίκου Σαράντη, με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων–Καματερού.

Με ομόφωνη απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Νίκου Σαράντη, αποφάσισε ο Δήμος να παραχωρήσει για τη στέγαση του ΙΚΑ Καματερού χώρο στον 3ο όροφο του πρώην Δημαρχείου Καματερού και για το Κέντρο Υγείας Μάνας και Παιδιού να παραχωρήσει χώρο στο Δημοτικό κτίριο στη συμβολή των οδών Χίου και Καλύμνου. Η απόφαση αποτελεί ανταπόκριση του Δήμου σε σχετικό αίτημα του ΤΜΥ Αγίων Αναργύρων του ΕΟΠΥΥ.

Η απόφαση του Δ.Σ. έχει ως εξής:

«Το θέμα της κοινωνικής ασφάλισης και παροχής φροντίδας υγείας είναι ένα από τα πλέον σημαντικά που απασχολούν σήμερα την κοινωνία μας. Λόγω της κρισιμότητας του θέματος, πρέπει να αντιμετωπίζεται μέσα από ένα συνολικό σχεδιασμό και όχι με αποσπασματικό τρόπο. Άλλωστε οι επί μέρους «λύσεις» και οι αυτοσχεδιασμοί στα κρίσιμα προβλήματα, μας έχουν οδηγήσει σαν χώρα μπροστά στα σημερινά αδιέξοδα.

Συνολικά στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, λειτουργούν σήμερα:

  • Το Υποκατάστημα του ΙΚΑ Καματερού.
  • Τα Ιατρεία του ΙΚΑ στην περιοχή του Γεροβουνού.
  • Το Υποκατάστημα του ΙΚΑ στην περιοχή της Ανάκασας.
  • Το Κέντρο Υγείας Μάνας και Παιδιού.

Λόγω μεγάλης έκτασης και πληθυσμού του Δήμου μας, το σύνολο των υπηρεσιών αυτών είναι απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια, πολλές φορές έχουμε απευθυνθεί στο αρμόδιο Υπουργείο επισημαίνοντας κενά και ελλείψεις που υπάρχουν τόσο στις υποδομές, όσο και στη στελέχωση των υπηρεσιών. Αποτέλεσμα των προβλημάτων αυτών, είναι η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και μερικές φορές η μη ικανοποιητική ποιότητα στη φροντίδα υγείας.

Βάση και προϋπόθεση λοιπόν της συνεργασίας Δήμου και ΕΟΠΠΥ, αποτελεί η συνέχιση της λειτουργίας όλων των ανωτέρω υπηρεσιών φροντίδας υγείας και η ενίσχυσή τους με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Θεωρούμε κατά συνέπεια ότι η εξοικονόμηση πόρων του ΕΟΠΥΥ θα έπρεπε να ξεκινήσει από άλλες πλευρές και όχι από τους χώρους που διαθέτει για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Καθένας μας, από τη δική του θέση ευθύνης δεν πρέπει να επιτρέψει την περαιτέρω υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Απαιτείται μάλιστα η επαγρύπνηση μας, γιατί συχνά τα τελευταία χρόνια το κεντρικό κράτος έχει επιδείξει φαινόμενα αναλγησίας απέναντι στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Μέσα στο ανωτέρω πλαίσιο και στην έσχατη περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να καλύψει τα ενοίκια των χώρων, όπως αναφέρει η επιστολή του Τ.Μ.Υ. Αγίων Αναργύρων, για τη στέγαση του ΙΚΑ Καματερού, ο Δήμος θα παραχωρήσει χώρο στον 3ο όροφο του πρώην Δημαρχείου Καματερού και για το Κέντρο Υγείας Μάνας και Παιδιού, ο Δήμος θα παραχωρήσει χώρο στο Δημοτικό κτίριο στη συμβολή των οδών Χίου και Καλύμνου.

Αναφορικά με το Κέντρο Υγείας Μάνας και Παιδιού, είναι αναγκαίος και απολύτως απαραίτητος ο εμβολιασμός εκεί παιδιών από άπορες ή ανασφάλιστες οικογένειες.

Τέλος, θα αποτελέσει πολύ θετική εξέλιξη η δημιουργία κοινωνικού ιατρείου που θα καλύπτει την φροντίδα υγείας ανασφάλιστων πολιτών. Ο Δήμος μας προτείνει την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να οργανωθεί σε σωστή και ολοκληρωμένη βάση αυτή η νέα κοινωνική δομή.

Παραμένει αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση ότι η αξιοπρεπής και αποτελεσματική φροντίδα υγείας όλων των πολιτών προηγείται κάθε αναγκαίας και θεμιτής κατά τα άλλα προσπάθειας εξορθολογισμού των δαπανών του οργανισμού».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment