PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Σε δίκη παραπέμπεται ο τέως Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Για «επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το «βαθύ σύστημα» που ενοχλείται», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της, κάνει λόγο η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με αφορμή την παραπομπή σε δίκη, του τέως Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, Θέμη Μπαλασόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι, η κατηγορία που αποδίδεται στον κ. Μπαλασόπουλο είναι αυτή του «ηθικού αυτουργού» και «υπαίτιου» των επεισοδίων της 13ης Οκτωβρίου 2011, σε βάρος του Δημάρχου Νεάπολης – Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη.

Αρχικά, η δίκη του τ. Προέδρου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχε ορισθεί για την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, δίκη η οποία και αναβλήθηκε.

Στη συνέχεια, η δίκη επαναπροσδιορίστηκε και ορίσθηκε ως ημέρα διεξαγωγής της, ενώπιον του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016.

«Ο Θέμης Μπαλασόπουλος βρίσκεται κατηγορούμενος γιατί κατά τα επεισόδια στην Κ.Ε.Δ.Ε. την 13η Οκτωβρίου 2011 δεν… εξακριβώθηκαν τα στοιχεία της ταυτότητας αυτών που ισχυρίζεται ο κ. Δανιηλίδης ότι του επιτέθηκαν», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αφορμή το γεγονός, και προσθέτει:

«Αφού λοιπόν δεν εντοπίστηκαν αυτοί που επιτέθηκαν στο Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Συμεών Δανιηλίδη έπρεπε να κατασκευαστεί μία κατηγορία και να στοχοποιηθεί ένα πρόσωπο για παραδειγματισμό. Αυτός είναι ο Θέμης Μπαλασόπουλος που σύρεται σε δίκη ως “ηθικός αυτουργός” και “υπαίτιος”. Πραγματικός στόχος όμως δεν είναι ο ίδιος ως πρώην επικεφαλής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους».

«Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πώς το “σύστημα” στο οποίο συμμετέχουν πολιτικοί, αιρετοί και επιχειρηματίες χρησιμοποιεί τη Δικαιοσύνη για να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Η απάντηση πάντως από την πλευρά των εργαζομένων είναι πώς δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται. Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενωμένοι μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση και έχει διαλύσει την Ελληνική κοινωνία», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment