PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα για το Μεσοπρόθεσμο


Για μία ακόμη φορά λόγω της επικείμενης ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου.

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί για μία ακόμη φορά η χώρα λόγω της επικείμενης ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ βρίσκονται σε εγρήγορση έχοντας προκηρύξει 48ωρη απεργία για την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 του μήνα.

Την πρώτη ημέρα οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στο Πεδίον του Αρεως στις 11.00 το πρωί και τη δεύτερη θα γίνει συλλαλητήριο στις 7.00 το απόγευμα στο Πεδίον του Αρεως.

Σημαντικά προβλήματα θα σημειωθούν στις αστικές συγκοινωνίες, αφού ήδη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τον σιδηρόδρομο έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις του διημέρου.
Ετσι, δεν θα υπάρχει συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση από την ΕΘΕΛ, τον ΗΛΠΑΠ, τον προαστιακό, αλλά και τον εθνικό σιδηρόδρομο, πλην των δρομολογίων για την εξυπηρέτηση των αγώνων Special Olympics.
Επίσης, λόγω της απεργίας στον ΟΣΕ δεν θα υπάρχει σύνδεση του μετρό με το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στον χορό των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν και τα τραμ.

Στον τομέα των αεροπορικών συγκοινωνιών, η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει με τετράωρες στάσεις εργασίας.

Το Δ.Σ. της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε στάση εργασίας από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη.

Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για τις συγκεκριμένες ώρες είτε θα ματαιωθούν είτε θα αλλάξουν ώρα αναχώρησης. Με στάσεις εργασίας, περίπου τις ίδιες ώρες, θα συμμετάσχουν στην απεργία και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, έκλεισαν από το βράδυ της Κυριακής οι ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης Θεσσαλονίκης, ενώ σήμερα έχει προγραμματιστεί κατάληψη των δημαρχείων όλης της χώρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment