PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Σε αδιέξοδο η εκδίκαση της προσφυγής κατά της ΠΟΕ-ΟΤΑ


Σε θρίλερ εξελίσσεται η εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Αθηναίων κατά της απεργίας των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Αθηναίων κατά της απεργίας των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας. Η αποχή των δικηγόρων αλλά και η επιμονή του δικαστηρίου να προχωρήσει τη συζήτηση της προσφυγής ακόμη και χωρίς δικηγόρους καθιστούν αβέβαιη την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ακόμη και ο προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Γεωργακαράκος, είπε, απευθυνόμενος στους δικαστές, πως οι συνάδελφοί του από την πλευρά των εργαζομένων έχουν δίκιο και ο ίδιος βρίσκεται σε σύγκρουση καθήκοντος.

Δεν έχει μάρτυρα και η παρουσία του έχει σκοπό μόνο να ζητήσει την απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης και να επαναλάβει το αίτημα του δημάρχου, για να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική, και στη συνέχεια θα αποχωρήσει.

Νωρίτερα απορρίφτηκε η δήλωση αποχής της προέδρου του δικαστηρίου και, όταν ανέβηκε το δικαστήριο που θα εκδίκαζε την αίτηση εξαίρεσής της, υποβλήθηκε νέο αίτημα αναβολής από τους εργαζομένους, το οποίο απορρίφθηκε.

Αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει νέα αίτηση εξαίρεσης σε βάρος του δικαστηρίου που συζητούσε την αρχική αίτηση, η οποία και τελικά απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να εκδικαστεί αίτηση εξαίρεσης επί αίτηση εξαίρεσης.

Ο Δήμητρης Βερβεσός, δικηγόρος των εργαζομένων, απευθυνόμενος στο δικαστήριο, είπε ότι δεν θα παρασταθούν και δεν θα νομιμοποιήσουν τη διαδικασία, κάνοντας αίτηση και στους συνηγόρους του δήμου να κάνουν το ίδιο.

«Σας αφήνω να δικάσετε με την ευλογία του Θεού και να βγάλετε την απόφαση που θέλετε» είπε ο ίδιος.

Ο έτερος δικηγόρος των εργαζομένων Χρήστος Νικολουτσόπουλος είπε ότι υπάρχει κίνδυνος να δικάζονται οι πολίτες χωρίς δικηγόρους και αύριο να είστε έτοιμοι, απευθυνόμενος στους δικαστές, η εκτελεστική εξουσία να δικάζει πολίτες χωρίς δικαστές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment