PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε άλλη φυλακή ο 19χρονος μετά τον ξυλοδαρμό του


Πειθαρχική και ποινική έρευνα διατάχθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον ξυλοδαρμό μέσα στις φυλακές Αυλώνα του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο. Ο 19χρονος θα μεταχθεί σε άλλη φυλακή.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι ο 19χρονος εισήχθη χθες Δευτέρα στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα και τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το υπουργείο, χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο 19χρονος κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή, ενώ το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους.

Στο κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διερεύνηση του συμβάντος, ενώ με ειδική απόφαση ο 19χρονος κρατούμενος θα μεταχθεί σε άλλο κατάστημα κράτησης.

Παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος.

Αλ. Κούγιας: Απαράδεκτο να επικρατεί ο νόμος του Λιντς

«Είναι απαράδεκτο σε δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, να επικρατεί ο νόμος του Λιντς» τονίζεται το γραφείο του Αλέξη Κούγια, εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής στην υπόθεση της 21χρονης, σε ανακοίνωσή του για τον ξυλοδαρμό από κρατούμενους του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της φοιτήτριας στις φυλακές Αυλώνα.

Ο κ. Κούγιας και οι συνεργάτες του εκφράζουν την απόλυτη αντίθεσή τους «σε αυτές τις συμπεριφορές των νεαρών, ανηλίκων κρατουμένων, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές για κακουργήματα».

Δηλώνουν παράλληλα ότι «αυτή η εγκληματική συμπεριφορά τους εις βάρος του δολοφόνου, στα πλαίσια αποενοχοποιήσεώς τους για τις δικές τους αντικοινωνικές παραβατικές συμπεριφορές, δεν εκφράζει ούτε την οικογένεια του θύματος», την οποία εκπροσωπούν, ούτε τους ίδιους «ως δικηγόρους και ανθρώπους».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «την ενοχή και τιμωρία των κρατουμένων θα την καθορίσουν μόνο οι Έλληνες Δικαστές».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment