PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σεμινάριο αντισεισμικής προστασίας από τη Μ.Κ.Ο. ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.


Διοργάνωσε σε συνεργασία με τον 10ου Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών

Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας της Μ.Κ.Ο. ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α., διοργάνωσαν σε συνεργασία με τον 10ου Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης (Σεμινάριο), με θέμα “Αντισεισμική Προστασία και Τεχνικές Απεγκλωβισμού”.

Η υλοποίηση του σεμιναρίου ήταν όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρη, ειδικά μετά την βιβλική καταστροφή στην Ιαπωνία με τον φονικό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μ.Κ.Ο., στην οδό Ρούσβελτ 17 στο Περιστέρι την Τρίτη 29 Μαρτίου 2011.

Την παρουσίαση έκανε ο υποπυραγός Νικόλαος Κυριαζής ενώ στην ανάλυση του θέματος προχώρησε ο έμπειρος Διοικητής του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών κ. Κων/νος Κοροντζής ο οποίος είναι από τους ελάχιστους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος στη χώρα μας που έχει τόσο την πρακτική εμπειρία σε θέματα σεισμών και απεγκλωβισμών όσο και την επιστημονική κατάρτιση καθώς συμμετέχει σε ειδικά πειράματα με επιστήμονες σχετικά με καταρρεύσεις κτιρίων, την αντίδραση των δομικών υλικών, την συμπεριφορά των κτιρίων κατά την διάρκεια ενός σεισμού αλλά και την ανάλυση των συμπερασμάτων στη φάση που ένα κτίριο έχει ήδη καταρρεύσει.

Ο κ. Κοροντζής, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του φαινομένου, τα είδη των σεισμών και τα μέτρα προστασίας που μπορεί να λάβει ο πληθυσμός. Κατέθεσε την εμπειρία του, περιγράφοντας κάποια επικίνδυνα περιστατικά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κτίρια στη χώρα μας.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ελλιπή ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών, σε θέματα αντιμετώπισης κρίσεων. Οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας της Μ.Κ.Ο. ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. , συνεχίζουν την δράση τους και σε κάθε ευκαιρία προσφέρουν σε όλους τους πολίτες την δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους να ακούσουν και από μια άλλη ματιά θέματα που τους απασχολούν και να οπλιστούν με πολύτιμες εμπειρίες, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κρίση προκύψει.

Η Μ.Κ.Ο. εκφράζει τις ευχαριστίες στην κυρία Τέλιου Κων/να Προϊστάμενη του τμήματος Αγωγή Υγείας του Ε.Ε.Σ. , στον κ. Ευθύμιο Παπαχαραλάμπους, διευθυντή στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Παπαχαραλάμπους, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Περιστερίου Πέτρο Σιαμάντη, τον Πρόεδρο της ΕΟΠΠ Αθηνόδωρο Χατζηπαναγιώτου, τον Πρόεδρο Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου “Κοσμάς ο Αιτωλός” Κων/νο Μπαλωμένο, τον Κοινοτικό Σύμβουλο Σάββα Ανδρεάδη αλλά και όλους τους φίλους που ανταποκρίθηκαν και παρακολούθησαν το σεμινάριο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ιδιώτες παθολόγοι ή γενικοί γιατροί εντάσσονται στον Προσωπικό Γιατρό

Peristeri News

Ελεύθερος ο 22χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 16χρονης στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment