PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σεισμός 6 Ρίχτερ στη νότια Ιαπωνία


Σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη νότια Ιαπωνία, σείοντας κτήρια και οδηγώντας στην ακύρωση ορισμένων σιδηροδρομικών υπηρεσιών για προληπτικούς λόγους. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές, τραυματισμούς ή τσουνάμι.

Ο σεισμός σημειώθηκε 11 χλμ. ανατολικά της πόλης Κουμαμότο, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωλογικής Έρευνας των ΗΠΑ. Αρχικά είχε ανακοινώσει ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,2 βαθμών. Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας, NHK, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,4.

«Σκοπεύουμε να πράξουμε τα μέγιστα για την κατάσταση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε. «Τώρα σχεδιάζω να ακούσω τι πληροφορίες έχουμε συγκεντρώσει για την κατάσταση».

Η Kyushu Electric Co ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί ελέγχους της κατάστασης στα πυρηνικά εργοστάσιο Genkai και Sendai, τα οποία διαχειρίζεται.

Δεν υπάρχουν προβλήματα στα εργοστάσια Genkai και Sendai, τα οποία βρίσκονται στο νησί Κιούσου ή στο εργοστάσιο Ικάτα στο γειτονικό Σικόκου, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.

Για προληπτικούς λόγους διακόπηκαν τα δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment