PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Ηλεία


Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον νομό Ηλείας στις 20.55 το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το εστιακός βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 24 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πύργου, κοντά στα Κρέστενα Ηλείας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 17 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πύργου.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Η σεισμική δόνηση ανησύχησε κατοίκους του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας και άλλων περιοχών της Ηλείας, ορισμένοι από τους οποίους βγήκαν από τα σπίτια τους. Η δόνηση έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου, αλλά και στην Αττική.

«Πιθανότατα πρόκειται για τον κύριο σεισμό», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας, συμπληρώνοντας ότι οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο.

Πάντως, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι είναι ακόμη αρκετά νωρίς για σίγουρες εκτιμήσεις.

Έρευνες στην Ηλεία για τυχόν ζημιές από τον σεισμό

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με δημάρχους, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική για να δούμε αν υπάρχουν τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Όπως ανέφερε, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλες τις περιοχές των δήμων Ανδρίτσαινας – Κρεστένων – Ζαχάρως.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment