PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Σεβασμός σε αυτούς που έγραψαν ιστορία (vids)


Είναι πράγματι σκληρό όταν βλέπεις ένα απόλυτα επιτυχημένο κύκλο μιας ομάδας να κλείνει σταδιακά και τελικά να φτάνει αυτό το πλήρωμα του χρόνου, από τον οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς. Μα κανείς…

Το ίδιο ισχύει όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά σε όλους τους τομείς. Εν προκειμένω όμως μένουμε στα του ποδοσφαίρου και πιο συγκεκριμένα στον Ατρόμητο, που η πορεία ενός συνόλου που συνδύασε το όνομά της με πολλές περισσότερες επιτυχίες, παρά αποτυχίες φτάνει οριστικά και αμετάκλητα στο τέλος της.

Άρχισε ωραία, τέλειωσε στενάχωρα (λόγω αγωνιστικής πορείας και όχι κάτι άλλο), αλλά δεν αξίζουν τα δακρύβρεχτα περί πόνου κλπ. Τα όσα πέτυχαν με αυτή τη φανέλα οι Εντουάρντο Μπρίτο και ο Νίκος Λαζαρίδης και τα όσα πρόσφεραν μιλούν από μόνα τους, αφού συνδύασαν το όνομά τους με πολλές επιτυχίες.

Εντουάρντο Μπρίτο: Είναι πια όχι απλά… Έλληνας, αλλά Περιστεριώτης. Υπέγραψε στους Περιστεριώτες τη δύσκολη χρονιά της Β’ Εθνικής, παρά το γεγονός ότι είχε προτάσεις από ομάδες της Super League και έμεινε μέχρι σήμερα. Εννιά χρόνια αποτελούν ουσιαστικά μια… ολόκληρη ζωή και τις πιο παραγωγικές χρονιές της καριέρας του, τις έζησε στον Ατρόμητο. Συμμετοχή και στους δύο τελικούς Κυπέλλου, παρών και στα ευρωπαϊκά ραντεβού. Πάμε και στη σύνοψη που προκαλεί ίλιγγο για τα ελληνικά δεδομένα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου…

Από το 2008, λοιπόν, μέχρι σήμερα ο Έντου πραγματοποίησε 30 εμφανίσεις με την κυανόλευκη στη Β’ Εθνική (στην οποία είχε 15 γκολ), συν μία παρουσία στο Κύπελλο Ελλάδας. Όσο για τη Super League… 213 εμφανίσεις πετυχαίνοντας 35 γκολ και χωρίς ποτέ να δεχθεί κόκκινη κάρτα!

Παράλληλα, για το θεσμό του Κυπέλλου είχε 31 εμφανίσεις κι άλλα πέντε γκολ, χωρίς επίσης να δει κόκκινη κάρτα, ενώ στο Europa League είχε 9 παρουσίες.

Σύνολο: Ο Μπρίτο φόρεσε τη φανέλα του Ατρόμητου 284 φορές (30 B’, 213 Super League, 32 Κύπέλλο, 9 Europa League) σε όλες τις διοργανώσεις και σκόραρε 55 φορές (15 Β’, 35 Super League, 5 Κύπελλο).

Και πάμε στον Νίκο Λαζαρίδη που από το 2012 αποτελεί τον αριστερό σέντερ μπακ των Περιστεριωτών και πλέον στα 37 του καλείται να αποφασίσει αν θα συνεχίσει την καριέρα του ή θα αναλάβει το πόστο που του προτείνει η ομάδα που υπηρέτησε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο πολύπειρος αμυντικός κατέγραψε 139 παρουσίες με τον Ατρόμητο στη Super League πετυχαίνοντας και 9 γκολ, 21 εμφανίσεις στο Κύπελλο με 2 γκολ και 10 στο Europa League. Στο σύνολο 170 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με το «Αστέρι» και 11 γκολ.

Με την ολοκλήρωση της θητείας των δύο στον Ατρόμητο, σηματοδείται μια νέα μέρα για την ομάδα που δεδομένα ο πήχης είναι πολύ πιο ψηλά από ό,τι τον βρήκαν οι δύο ποδοσφαιριστές. Το δεδομένο είναι ότι έβαλαν και οι δύο το δικό τους λιθαράκι για αυτή την πρόοδο.

Ο μοναδικός που έχει μείνει να θυμίζει κάτι από τα πιο περασμένα χρόνια είναι ο Σωκράτης Φυτανίδης που ήταν παρών στον δεύτερο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Το μεγάλο στοίχημα πλέον για τη διοίκηση είναι ένα: Να μπορέσει να ξαναχτίσει ανάλογη φουρνιά που θα μπορέσει να διατηρήσει την πορεία με στόχους μέσα σε μια σεζόν. Μόνο του χρόνου τέτοια μέρα θα γνωρίζουμε αν το κατάφερε.

Υ.Γ.: Από στιγμές του Έντου θα ξεχωρίσω με δυσκολία αυτό το γκολ στην Τούμπα, που ξέρανε τον ΠΑΟΚ στην παράταση. Το γκολ είναι στο 4:00 του βίντεο, αλλά έτσι για τις αναμνήσεις, απολαύστε το ολόκληρο.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=PwCW0O0w3kI&w=560&h=315]

Όσο για τον Λαζαρίδη που παρότι αμυντικός σκόραρε πολλές φορές, δεν μπορούν να ξεχαστούν οι πανηγυρισμοί του στα δύο γκολ που έχει πετύχει επί του ΠΑΟΚ (το ένα από σέντρα του Φυτανίδη με το αριστερό!), αλλά και το περσινό κόντρα στον Πανιώνιο.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=IQmPRcccor4&w=560&h=315]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=U2NGhQc0gHo&w=560&h=315]

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment