PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΣΔΟΕ: Παράνομο εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων καπνού


Νέο πλήγμα στην παραγωγή και διάθεση λαθραίων προϊόντων καπνού κατάφερε η Ειδική Γραμματεία ΣΔΟΕ. Στο πλαίσιο ερευνών, κλιμάκια ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής εντόπισαν τη Δευτέρα τεράστιο αποθηκευτικό χώρο, στην περιοχή Οινοφύτων, στον οποίο λειτουργούσε παράνομο «εργοστάσιο» παραγωγής προϊόντων καπνού.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 52.380 τεμάχια συσκευασίες καπνού των 50 γρ., έτοιμων προς πώληση και άμεση κατανάλωση, με πλαστά σήματα γνωστών επώνυμων εταιριών καπνού.
  • 500.000 τεμάχια άδειων φακέλων καπνού με πλαστά σήματα γνωστών επώνυμων εταιριών καπνού, που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για τη συσκευασία καπνού.
  • 450 κιλά επεξεργασμένου χύμα καπνού, έτοιμου προς συσκευασία.
  • 550 κιλά φύλλα ακατέργαστου καπνού.
  • Δύο φορτηγά αυτοκίνητα που έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
  • Εξειδικευμένος μηχανολογικός εξοπλισμός επεξεργασίας και τυποποίησης καπνού, περονοφόρα μηχανήματα και μεγάλος αριθμός υλικών συσκευασίας.

Στους χώρους του παράνομου εργοστασίου εντοπίστηκαν δύο αλλοδαποί που δήλωσαν φύλακες και οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Θηβών.

Επίσης ζητήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διενέργεια ερευνών στον χώρο, για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς και τη λήψη βιολογικού υλικού.

Στο πλαίσιο των ελεγκτικών ενεργειών απεστάλη αίτημα προς τις εταιρείες – καπνοβιομηχανίες, δικαιούχους των εμπορικών σημάτων που βρέθηκαν στις συσκευασίες καπνού, προκειμένου να καταθέσουν εκθέσεις – πραγματογνωμοσύνες αναφορικά με την παραποίηση ή μη των καπνικών προϊόντων και των φακέλων (συσκευασιών). Οι εταιρείες πιστοποίησαν την παραποίηση των προϊόντων καπνού και την πλαστότητα των σημάτων τους.

Για τις κατασχεθείσες ποσότητες καπνού, συντάχθηκε έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας του ΣΔΟΕ προς το τελωνείο Οινόης, προκειμένου να προσδιορισθούν και να υπολογισθούν οι αναλογούντες δασμοί κ.λ.π. φόροι. Η ζημιά που προκλήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο, βάσει του ισχύοντος δασμοφορολογικού καθεστώτος, ανέρχεται στο ποσό των 2.050.024 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment