PeristeriNews.gr
Uncategorized

ΣΔΟΕ: «Μπλόκο» σε 10 εκατ. συνθετικά ναρκωτικά χάπια


Τη μεγαλύτερη ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών (captagon) που έχει κατασχεθεί ποτέ στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.).

Συγκεκριμένα, υπάλληλοι του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων και Λοιπών Ελεγχομένων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης  Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, σε συνεργασία με το γραφείο της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (D.E.A.) που εδρεύει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, δέσμευσαν στο λιμάνι του Πειραιά τρία εμπορευματοκιβώτια, προερχόμενα από τη Λαττάκεια της Συρίας, με τελικό προορισμό την Κίνα κι ενδιάμεσο σταθμό τον Πειραιά (transit). Σύμφωνα με το φορτωτικό έγγραφο (Bill of Lading-B.O.L), τα εμπορευματοκιβώτια αυτά ήταν έμφορτα με σανίδες MDF, κατανεμημένες σε 20 παλέτες ανά κοντέινερ.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε κι ολοκληρώθηκε σήμερα στο πρώτο εκ των τριών εμπορευματοκιβωτίων, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, διαπιστώθηκε ότι αυτό περιείχε πράγματι σανίδες MDF, ωστόσο εντός αυτών ήταν κρυμμένη μεγάλη ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών χαπιών, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Το σύνολο της χαπιών captagon από το πρώτο ελεγχθέν μέχρι στιγμής εμπορευματοκιβώτιο ανέρχεται σε έναν τόνο και 590 κιλά (1.590.000 γραμμάρια), που αντιστοιχεί σε 10.018.260 εκατομμύρια χάπια.

Διενεργείται έρευνα για την ανακάλυψη των εμπλεκομένων στην υπόθεση, καθώς επίσης και για να διαπιστωθεί αν ο τελικός προορισμός των εμπορευματοκιβωτίων ήταν η Κίνα.

Λόγω του μέσου και του τρόπου απόκρυψης, η διαδικασία εντοπισμού των ναρκωτικών είναι εξαιρετικά επίπονη και χρονοβόρα. Οι έρευνες ήδη επεκτείνονται στο δεύτερο εμπορευματοκιβώτιο, όπου αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Σαββατοκύριακου.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και στα τρία εμπορευματοκιβώτια θα ακολουθήσει νεώτερη ενημέρωση από το Σ.Δ.Ο.Ε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 15/2

Peristeri News

Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Σι Τζινπίνγκ

Peristeri News

ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Φιλαδέλφεια: Ο Γ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί

Peristeri News

Leave a Comment