PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σαχινίδης: «Περιορισμό του δημόσιου τομέα»


«Υπερτροφικό και μίζερο» χαρακτηρίζει το δημόσιο τομέα ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη περιορισμού του κράτους. Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για επιβολή άλλων φόρων.

Περιορισμό του σημερινού “υπερτροφικού και μίζερου” δημόσιου τομέα, όπως τον χαρακτηρίζει σε συνέντευξή του, στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, προαναγγέλλει, ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για επιβολή άλλων φόρων.

Σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη , “ακόμη κι αν στο ιδανικό σενάριο, επιτύχουμε το πρόγραμμα και τους στόχους που έχουμε θέσει για το 2011, το έλλειμμα θα είναι στα 17 δις ευρώ. Το 2012 που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα αν δεν περιορίσουμε το κράτος;” διερωτάται.

“Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να συντηρεί πλέον το δημόσιο. Αυτή είναι η αλήθεια” σημειώνει και προσθέτει:

“Εδώ που φτάσαμε ας αποφασίσει το πολιτικό σύστημα, τι θέλει. Ο δημόσιος τομέας είναι υπερτροφικός, μίζερος, δεν εξυπηρετεί τον πολίτη και το κυριότερο δεν υπάρχουν πλέον χρήματα να τον συντηρούμε”.

Ο κ. Σαχινίδης τονίζει ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν ΔΕΚΟ στις οποίες οι αμοιβές είναι “κατά 44% υψηλότερες από εκείνες στο δημόσιο τομέα και κατά 100% ψηλότερες απ’ ότι στον ιδιωτικό τομέα”.

Όπως αναφέρει, “οι συγκεκριμένες ΔΕΚΟ έχουν φτάσει σε σημείο να επιβαρύνουν κάθε χρόνο το έλλειμμα κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια”. Όσα “εξοικονομήσαμε περικόπτοντας τον 13ο και 14ο μισθό” επισημαίνει .

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι “όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η προσπάθεια που κάνουμε δεν είναι κατοστάρι, πήραμε τα μέτρα και τελειώσαμε φέτος, είναι μαραθώνιος”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment