PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σαρώνει τη Γαλλία η καταιγίδα Γκλόρια


Περίπου 1.500 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους λόγω της υπερχείλισης δύο ποταμών, μετά το σαρωτικό πέρασμα της καταιγίδας Γκλόρια, που πλήττει τη νότια Γαλλία.

Οι περιοχές που βρίσκονται περιμετρικά των ποταμών Αλί (στο βόρειο τμήμα του Περπινιάν) και Οντ (νότια της Καρκασόν), τέθηκαν σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού». Χωριά εκκενώθηκαν και σούπερ μάρκετ έκλεισαν.

Στην Οντ, η αύξηση της στάθμης των υδάτων «είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλές κατοικίες και να κοπούν στα δύο δρόμοι» σύμφωνα με την υπηρεσία καταγραφής πλημμυρών Vigicrues.

Παρατηρούμε «επίπεδα που προσεγγίζουν εκείνα του 1891», τη χρονιά μιας ιστορικής και φονικής πλημμύρας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αν Λαϊμπούρν, η διευθύντρια του γραφείου της περιφέρειας στην Οντ.

Έπειτα από απόφαση της περιφέρειας, αναστέλλονται για αύριο τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων, ενώ η λειτουργία των σχολείων θα εξεταστεί κατά περίπτωση. Τρία κάμπινγκ εκκενώθηκαν.

Οι βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή από τη Δευτέρα, αναμένεται να ενισχυθούν έως αύριο το πρωί, προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία Meteo-France.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment