PeristeriNews.gr
Συνταγές

Σαρδέλα παντρεμένη


Μία κλασική, νόστιμη συνταγή, η σαρδέλα παντρεμένη, μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη κι αυτούς που δεν πολυαγαπούν το ψάρι, ιδανική για να την απολαύσετε με τους φίλους σας, συντροφιά με ένα ουζάκι.

Υλικά (για 6 άτομα)

1 κιλό σαρδέλες
5 σκελίδες σκόρδου τριμμένο
1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι
ρίγανη
μαύρο & κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

– Καθαρίζουμε καλά τις σαρδέλες και αφαιρούμε τα κεφάλια.

– Από τη ράχη προς την ουρά αφαιρούμε προσεκτικά το κεντρικό τους κόκκαλο.

– Αφού τις φιλετάρουμε, στρώνουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ τις μισές (με το δέρμα προς τον πάτο).

– Από πάνω απλώνουμε σκόρδο και μαϊντανό και στη συνέχεια πάνω από κάθε μια ανοιχτή σαρδέλα, τοποθετούμε μια άλλη (αυτή τη φορά με το δέρμα προς τα πάνω).

– Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και ελαιόλαδο.

– Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά, ανάλογα την ένταση του φούρνου μας.

Tip

Μπορούμε να συνοδεύσουμε τις παντρεμένες μας σαρδέλες με μια νόστιμη πατατοσαλάτα ή χόρτα εποχής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment