PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σαπέν: Το χρέος να τεθεί σύντομα στο τραπέζι


Στη σημασία έναρξης της συζήτησης για ελάφρυνση του χρέους «το συντομότερο δυνατό», στέκεται ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία δέσμευση που ανέλαβαν οι Ευρωπαίοι εταίροι και η οποία πρέπει να τηρηθεί.

«Ό,τι συμφωνήθηκε τον προηγούμενο Ιούλιο συνιστά σε κάθε περίπτωση αναγκαιότητα για την Ελλάδα», αναφέρει ο κ. Σαπέν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή της Κυριακής».

Τονίζει δε ότι η ρύθμιση του χρέους είναι εξαιρετικά σημαντική για τη γενική αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ελλάδας και εκφράζει την εκτίμηση ότι, όσο πιο σύντομα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, τόσο πιο γρήγορα θα αντιμετωπιστεί το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. «Αυτό θα είναι το καλύτερο για όλους, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για ολόκληρη την ευρωζώνη», προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «σε κάθε πρόγραμμα υπάρχει περιθώριο για διαπραγματεύσεις, για ευελιξία, μια δυνατότητα προσαρμογής στις οικονομικές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες».

Τέλος, ο κ. Σαπέν κάνει λόγο για σύνδεση του οικονομικού ζητήματος της χώρας με το προσφυγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και αναφέρει ότι για την Ελλάδα η παράλληλη αντιμετώπιση των δύο αυτών θεμάτων συνιστά μια πρόσθετη δυσκολία.

Πάντως, εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετος με κάθε συζήτηση περί εξόδου της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment