PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σαουδαραβικά αεροσκάφη στην τουρκική βάση Ιντσριλίκ


Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση της Τουρκίας Ιντσιρλίκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, επιβεβαίωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο al-Arabiya Σαουδάραβας ανώτερος αξιωματικός.

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ανακοινώσει πως η Σαουδική Αραβία θα αναπτύξει αεροσκάφη της σε τουρκική βάση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δύο χώρες να αρχίσουν χερσαία επιχείρηση στη Συρία για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

«Σαουδαραβικά πολεμικά αεροσκάφη αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία για να συμμετάσχουν στην αεροπορική εκστρατεία του διεθνούς συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος» δήλωσε ο Ταξίαρχος Αχμέντ Ασίρι, σύμφωνα με το al-Arabiya, σημειώνοντας πως ο αριθμός των αεροσκαφών που θα συμμετάσχουν στην εκστρατεία θα εξαρτηθεί από τους στόχους που θα θέσει ο συνασπισμός.

Παράλληλα ο Σαουδάραβας αξιωματικός τόνισε πως η δύναμη του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας δεν περιλαμβάνει χερσαία στρατεύματα.

«Η ανάπτυξη σαουδαραβικών πολεμικών αεροσκαφών στην Τουρκία δεν είναι μέρος καμίας διμερούς συμφωνίας, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ενάντια στην τρομοκρατία του διεθνούς συνασπισμού» υπογράμμισε ο Ασίρι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment