PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Σαν σήμερα: Η «καρυδάτη» πρόκριση επί του ΠΑΟΚ με ανατροπή στην Τούμπα (video)


Η ζωή κάνει κύκλους και επαναλαμβάνεται σαν ανέκδοτο, έτσι και μια μέρα μετά τα όσα έγιναν και δεν σφυρίχτηκαν στην Τούμπα, ξυπνούν μνήμες του όχι πολύ μακρινού παρελθόντος.

Ήταν 25 Ιανουαρίου του 2012, όταν τότε σε μονούς αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδας, ο Ατρόμητος του Γιώργου Δώνη κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με στόχο τη νίκη και μόνο τη νίκη, ώστε να περάσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μεγάλα όπλα των Περιστεριωτών τότε ήταν οι Ανδρέας Τάτος (στην καλύτερη φάση της καριέρας του) και Κώστας Μήτρογλου, που όμως έμειναν εκτός ενδεκάδας, καθώς η «μη εξυγιαντική» Super League είχε ορίσει το ματς του ΠΑΟΚ στις 21/1/12 κόντρα στον Πανιώνιο στην Τούμπα ενώ του Ατρόμητου στις 22/1/12 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ κι έτσι οι Περιστεριώτες χρειάζονταν ανάσες.

Οι «εκλεκτοί» του Γιώργου Δώνη ήταν οι: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Τόμας, Φυτανίδης, Σφακιανάκης, Καραμάνος, Δημούτσος, Επστάιν, Καραγκούνης, Αναστασάκος.

Ο Ατρόμητος παρά τις απουσίες του, πατούσε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα στο 18’ έχασε μια σπουδαία ευκαιρία με τον Καραγκούνη, που ανεπιτυχώς προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Γλύκο.

Στο 27’ όμως ο α’ βοηθός, Αντώνης Καρατζίκας, έκλεισε τα μάτια σε φάση οφσάιντ, καθώς ο Σαλπιγγίδης ήταν εκτεθειμένος από την άμυνα του Ατρόμητου και στη συνέχεια ο Κομίνης έδωσε πέναλτι σε χέρι του Τόμας, με τον Άγγλο να το έχει υψωμένο ζητώντας το οφσάιντ. Ο Λίνο άνοιξε το σκορ, κάνοντας ουσιαστικά ανέφικτο το σενάριο πρόκρισης.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού, ο Ατρόμητος συνέχιζε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με τον ΠΑΟΚ να είναι απειλητικός στις αντεπιθέσεις λόγω των χώρων που άφηναν οι Περιστεριώτες.

Ωστόσο, το γκολ ήρθε σαν δώρο εξ ουρανού… Στο 90’ ο Φυτανίδης έκανε το γέμισμα και η μπάλα από τον αέρα πήρε τέτοια τροχιά που πέρασε τη γραμμή της εστίας και ο Ατρόμητος ισοφάρισε σε 1-1.

Το ματς πήγε στην παράταση και εκεί άρχισε με σόου των Μήτρογλου-Μπρίτο. Ο ικανότατος φορ με απίστευτη τακουνιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Έντου, που με τρομερό πλασέ «κεραυνοβόλησε» τον Γλύκο, κάνοντας το 2-1 και γράφοντας μία από τις πιο «καρυδάτες» προκρίσεις στην ιστορία του θεσμού.

Για την ιστορία, ο Ατρόμητος μετά αντιμετώπισε τον Αστέρα Τρίπολης στα ημιτελικά και πήρε την πρόκριση στον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό.

Άξια αναφοράς είναι τέσσερα πράγματα:

1) Η εκπληκτική εμφάνιση του Τσαρλς Ιτάνζ.
2) Η είσοδος ενός σκύλου στο 113’ που έσπασε το ρυθμό των γηπεδούχων τη στιγμή που πίεζαν πάρα πολύ για την ισοφάριση.
3) Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Τάσος Παπαπέτρου, που επίσης τη φετινή σεζόν έκανε δώρο ένα πέναλτι στον ΠΑΟΚ στο ματς του α’ γύρου.
4) Ο Λάσλο Μπόλονι μετά τη λήξη του αγώνα έφτυσε τον Ντένις Επστάιν.

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Γλύκος, Λίνο, Έτο (40′ Σνάουτσνερ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λάζαρ (84′ Ίβιτς), Γκαρσία, Φωτάκης (46′ Μπαλάφας), Ρομπέρ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης (62′ Μήτρογλου), Τόμας, Φυτανίδης, Σφακιανάκης, Καραμάνος (73′ Τάτος), Δημούτσος (84′ Μπρίτο), Επστάιν, Καραγκούνης, Αναστασάκος.

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών), Σπυρίδων Γουργιώτης (Φθιώτιδας)
Τέταρτος: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=PwCW0O0w3kI&w=854&h=480]

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment