PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Σαν σήμερα η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης (video)


Πριν από επτά χρόνια, στις 4 Ιουλίου του 2004, η Εθνική Ελλάδος στο Euro της Πορτογαλίας ολοκλήρωσε ένα από τα ομορφότερα ποδοσφαιρικά παραμύθια.

Σαν σήμερα, πριν από επτά χρόνια, στις 4 Ιουλίου του 2004, η Εθνική Ελλάδος στο Euro της Πορτογαλίας ολοκλήρωσε ένα από τα ομορφότερα ποδοσφαιρικά παραμύθια.

Στο τελικό του Euro 2004, η αρμάδα του Ότο Ρεχάγκελ επικράτησε 1-0 της «οικοδέσποινας» και έκανε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη να παραμιλά!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ταξίδεψε στην Πορτογαλία με πέντε νίκες, επί της Αρμενίας, της Ισπανίας, της Ουκρανίας, της Αρμενίας και πάλι και της Βόρειου Ιρλανδίας.

Στο Euro πήγε έχοντας ήδη πετύχει τον στόχο και τον σκοπό της.

Στην Πορτογαλία όλα ξεκίνησαν όπως τελείωσαν…

Με νίκη επί της οικοδέσποινας. Στο 7’ ο Καραγκούνης «πάγωσε» το Ντραγκάο και στο 51’ με το πέναλτι του Μπασινά η Ελλάδα «σφράγισε» τη νίκη της επί της Πορτογαλίας με 2-1, το οποίο διαμόρφωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στο δεύτερο παιχνίδι των ομίλων, η Ισπανία άνοιξε το σκορ με τον Μοριέντες στο 28’, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον… Χαριστέα, ο οποίος στο 66’ σκόραρε και χάρισε στην Ελλάδα τον τέταρτό της βαθμό.

Το ματς με τη Ρωσία που ακολούθησε δεν είχε το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά έφερε την πρόκριση. Στο Αλγκάρβε οι Ρώσοι έφτασαν γρήγορα στο 2-0, με τους Ντμίτρι Κιριτσένκο (2’) και Ντμίτρι Μπουλίκιν (17’), και η Ελλάδα, ένα λεπτό πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, μείωσε σε 2-1 με τον Βρύζα και πήρε την πρόκριση για τους «8», γράφοντας ιστορία.

Αυτή η πρόκριση δεν ήταν αρκετή και οι Έλληνες διεθνείς έδειξαν πως θέλουν να φτάσουν μέχρι το τέλος. Στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων κατάφεραν να μη δεχθούν γκολ. Αντίθετα, σκόραραν τρία και ήπιαν το… νέκταρ του πρωταθλητή Ευρώπης.

Πρώτο θύμα των Ελλήνων ήταν η Γαλλία. Το ματς κρίθηκε στο 65’. Ο Ζαγοράκης «άδειασε» τον Λιζαραζού, είδε τον Χαριστέα και ο τελευταίος με το κεφάλι νίκησε τον Φαμπιέν Μπαρτέζ και διαμόρφωσε το τελικό 1-0, που έστειλε την Εθνική στους «4», απέναντι στην Τσεχία.

Ο ημιτελικός ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικός. Οι Τσέχοι έχουν την πρωτοβουλία και προσπαθούν να σκοράρουν. Το τέλος του ενενηντάλεπτου βρίσκει τις δύο ομάδες στο 0-0 και ακολουθεί η παράταση. Μία φάση σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο ήταν αρκετή για την Εθνική. Ο Τσιάρτας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Δέλλας με το κεφάλι νίκησε τον Τσεχ και έστειλε την Ελλάδα στον μεγάλο τελικό.

Στις 4 Ιουλίου του 2004, λοιπόν, στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας, 10.000 Έλληνες είδαν τους «11 σύγχρονους Θεούς» να κερδίζουν για δεύτερη φορά στην ίδια διοργάνωση τους Πορτογάλους. Η ελληνική άμυνα δούλεψε σωστά για ακόμα μία φορά και στο 57’ ο Μπασινάς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Χαριστέας πήδηξε ψηλότερα από όλους και έδωσε την κούπα στην Ελλάδα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0!

Έτσι, ολοκληρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά θαύματα και σίγουρα το πιο γλυκό για όλους τους Έλληνες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment