PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σαμαράς: Όχι στην πολιτική δύο ταχυτήτων στην ΕΕ


Κατά της πολιτικής των δύο ταχυτήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παρουσιάζοντας χθες το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου και Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Βίλφριντ Μαρτένς.

Κατά της πολιτικής των δύο ταχυτήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παρουσιάζοντας χθες το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου και Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Βίλφριντ Μαρτένς, επεσήμανε πως «η πολιτική ενοποίηση πρέπει να κυριαρχήσει των οικονομικών διαχωρισμών σε «ζώνες διαφορετικών ταχυτήτων».

Στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του βιβλίου που έχει τον τίτλο «Ευρώπη: Αγωνίζομαι Υπερνικώ», ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη της ενότητας και της αλληλεγγύης πρέπει να νικήσει την Ευρώπη της αμοιβαίας καχυποψίας» και δίνοντας έμφαση στην οικονομική κρίση, τόνισε: «Η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, πια. Αγγίζει όλο και περισσότερες χώρες. Κι αγγίζει ήδη την καρδιά της Ευρώπης. Όμως υπάρχουν κρίσεις που σκοτώνουν. Και υπάρχουν κρίσεις που δυναμώνουν. Υπάρχουν κρίσεις που δείχνουν τα αδιέξοδα μιας ολόκληρης πορείας. Και υπάρχουν κρίσεις που φωτίζουν τις διεξόδους για να βγούμε δυνατότεροι. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, χρειάζονται θαρραλέα πνεύματα, όπως αυτό του Γουίλφριντ Μαρτένς».

Ο κ. Μαρτένς απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά δήλωσε πως είναι εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι η ΝΔ κάτω από τη δική του ηγεσία έχει αναζωογονηθεί και έχει πάρει τη δυναμική της στη ελληνική κοινωνία.

Όπως τόνισε ο συγγραφέας, το βιβλίο εξετάζει όλες τις εξελίξεις της πρόσφατης ευρωπαϊκής ιστορίας. «Το κοινό έχει το δικαίωμα να λάβει όλες τις αποφάσεις που καθόρισαν το μέλλον του. Θα ήθελα να είναι ένα παιδαγωγικό βιβλίο κυρίως για τους νέους και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όλοι ότι είμαστε υπηρέτες του λαού» δήλωσε ο κ. Μαρτένς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment