PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σαμαράς: «Συμβόλαιο αξιοπρέπειας με τον λαό»


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην 3η σύνοδο της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

“Η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε κατάσταση ημιδιάλυσης και ημιπαράλυσης” είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: “Δεν πρόκειται απλώς για κάποιες αρρυθμίες κυβερνητικού έργου, πρόκειται για μαζεμένα και αλλεπάλληλα κρούσματα σύγχυσης και παλινωδιών”.

Αναφερόμενος στα όσα ακολούθησαν τη συνέντευξη της τρόικας, έκανε λόγο “για επικολυρικό δράμα με καταγγελίες του κυβερνητικού εκπροσώπου, διαψεύσεις του υπουργού Οικονομικών, διαψεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού και διαψεύσεις των διαψεύσεων του πρωθυπουργού”.

Ως ενδεικτικά της “σύγχυσης της κυβέρνησης” ανέφερε ακόμη την εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους χώρους που αποσύρθηκε πριν κυκλοφορήσει και τις δημόσιες διαφωνίες για το φορολογικό νομοσχέδιο και τον ρόλο του εισαγγελέα δίωξης οικονομικού εγκλήματος, καθώς και τις διαφωνίες μεταξύ της υπουργού Περιβάλλοντος και του υπουργού Υποδομών.

“Συμφωνούμε απόλυτα με την περιγραφή που έδωσε γι αυτή την κατάσταση ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ: τρεις λαλούν και δυό χορεύουν” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, επικαλούμενος σχετική αναφορά του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.

Ενώ η κυβέρνηση παρουσιάζει εικόνα διάλυσης, η ΝΔ έχει σχέδιο είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: “Κάθε μέρα υπογράφουμε συμβόλαιο αξιοπρέπειας με τον ελληνικό λαό”.

Αναφέρθηκε στην πρότασή του από πέρυσι τον Ιούλιο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. “Είπαμε πέρυσι ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει, επίσης ότι το μνημόνιο δεν σταματά αλλά ενισχύει και ανατροφοδοτεί την δυναμική των ελλειμμάτων και του χρέους” είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε “κατηγορηθήκαμε τότε ενώ τώρα συμφωνούν μαζί μας. Όταν το ΠΑΣΟΚ ζήτησε συναίνεση στην πραγματικότητα ήθελε συνενοχή”.

Υπενθυμίζοντας την πρόταση για την ακίνητη περιουσία ανέφερε: “Είπαμε επίσης πέρυσι ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την αδρανή ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, αλλιώς δεν βγαίνουμε από το φαύλο κύκλο του χρέους. Είχαμε πει από την 7η Ιουλίου ότι η ακίνητη περιουσία ξεπερνά τα 300 δισ. ευρώ και ότι μπορούμε να βρούμε 50 δισ. ευρώ με αξιοποίηση και όχι με εκποίηση. Την περασμένη Παρασκευή η τρόικα παραδέχθηκε την εκτίμηση για τα 50 δισ. και αρχικά η κυβέρνηση προσυπέγραψε την θέση αυτή, ύστερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατήγγειλε την τρόικα, ύστερα η τρόικα ζήτησε εκποίηση και όχι αξιοποίηση και μας υπέδειξε “πουλήστε το ένα και το άλλο”, ύστερα βγήκε ο πρωθυπουργός και είπε “δεν πουλάμε τίποτε και θα βγάλουμε και νόμο που θα το απαγορεύει και θα το βάλλουμε και στο Σύνταγμα” και μετά ανακαλύψαμε ότι και στο αρχικό μνημόνιο και στις επικαιροποιημένες εκδοχές του η κυβέρνηση είχε προσυπογράψει την πώληση της ακίνητης περιουσίας.

Ο κ. Παπανδρέου λοιπόν υποσχέθηκε ότι θα βγάλει νόμο που να απαγορεύει εκείνο που ο ίδιος έχει επανειλημμένως δεσμευθεί ότι θα κάνει”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment