PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σαμαράς: «Ισχυρή κυβέρνηση για να προχωρήσουμε σε αλλαγές»


Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στη «Χρυσή Αυγή».

Ισχυρή κυβέρνηση έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως «ο κόσμος δεν θέλει ακυβερνησία, θέλει να υπάρχει μια ισχυρή εντολή για να γίνουν τολμηρά πράγματα – μιλάμε για ισχυρή εντολή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε και απάντησε σε ερωτήσεις νέων επαγγελματιών, επιστημόνων και ανέργων, ζητώντας «να σπάσουμε τα κατεστημένα του χθες και να προχωρήσουμε σε νέες λύσεις, με μια πολιτική που να αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες πολίτες και πάνω από τα κόμματα».

Το ζητούμενο είναι να αγκαλιάσουμε όλους τους πολίτες για να γίνει ορμητικό το ποτάμι που θα μας πάει στην ανάπτυξη, πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως το ζητούμενο για την επόμενη μέρα είναι η ανάπτυξη, υπεραμύνθηκε της στάσης που έχει κρατήσει όλο αυτό το διάστημα, δηλώνοντας πως έχει δικαιωθεί, ενώ απέρριψε τα σενάρια για συγκυβέρνηση.

«Δεν θα κάτσω στη θέση του πρωθυπουργού, χωρίς να είμαι πρωθυπουργός» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ έχει ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση.

«Το 1989 ήμουν υπουργός Οικονομικών, το 1990 υπουργός Εξωτερικών και ήμουν κάτω από συμμαχική κυβέρνηση. Δεν δούλεψε, κανείς δεν συμφωνούσε με τον άλλο» τόνισε ο κ. Σαμαράς, εκφράζοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορούσε να υπάρξει συναίνεση.

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στη «Χρυσή Αυγή»:

«Βλέπω κομματικά σχήματα, όπως η Χρυσή Αυγή, οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο ότι δεν έχουν παρελθόν, δεν έχουν ιδεολογία. Μόνο αυγή δεν είναι. Είναι η ιδεολογική προέκταση του ναζισμού, χαιρετούν ναζιστικά και οι Ναζί ήταν εκείνοι οι Γερμανοί που επέβαλαν την Κατοχή στους Έλληνες, τη χειρότερη πείνα», δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως αυτό που επιδιώκουν είναι να διχάσουν τους Έλληνες.

Στο στόχαστρο του Α. Σαμαρά μπήκαν επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Υπάρχουν και άλλα κόμματα που βγήκαν στον αέρα με μια άποψη πως μιας και συνεχίζεται μια πολιτική από την Ευρώπη που δημιουργεί ασφυξία, ας την κεφαλαιοποιήσουμε. Από τη μια πλευρά λέμε είμαστε δεξιοί και από την άλλη έχουμε αρραβωνιάσματα με τον κ. Τσίπρα. Δεν έχουν ιδεολογία, ούτε καν κοινή γραμμή, ούτε σταθερή άποψη, έχουν μόνο ένα λόγο, να ροκανίσουν την αυτοδυναμία της ΝΔ» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment